Erdoğan | Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım

Erdoğan | Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin Güran cinayetine ilişkin “Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım” açıklamasında bulundu. Kabine Toplantısı sonrası konuşan Erdoğan Ayşenur Ezgi’nin İsrail’de öldürülmesiyle ilgili Adalet Divanı’na da müracaatla hukuki adımların devam edeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 3 saat 45 dakika sürdü.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündem başlıkları arasında teğmenlerin yemini, yeni anayasa, Narin Güran cinayeti, Ayşenur Ezgi’nin İsrail’de öldürülmesi ve ekonomi yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından detaylar şöyle:

“Milletimizin göz bebeği ve peygamber ocağı TSK’nın gücüne güç katan her adımın yanındayız.
Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız.
Kahraman ordumuzun yıpratılmasına da ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine de müsaade etmeyiz. Aynı hassasiyet Gazi Mustafa Kemal için de geçerlidir.
Sınır ötesi ve okyanus ötesindekilerle ittifak yapıp iktidar hayali kuranlar bugün Gazi Mustafa Kemal üzerinden millete ayar vermeye kalkıyor.
Türk demokrasisinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur.
Meclisin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız.
Narin kızımızın canını alanlardan bunun hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Masum bir yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım.
Ayşenur Ezgi’nin kanının yerde kalmaması için her hukuki adımı atacak, İsrail’le mücadeleyi en üst düzeyde Adalet Divanı’na da müracaatla devam ettireceğiz.
Muhalefetin, bünyesindeki meydan muharebesini perdeleme amaçlı ortaya attığı gündemlerin peşine takılmıyoruz. Önceliğimiz vatandaşın derdine derman olmak
Para, maliye ve gelirler politikalarını uyumla yürüterek, tek haneli enflasyona mutlaka ulaşacağız. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine başaracağız.
Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek. Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak
Bu yılı yüzde 3.5’luk bir büyümeyle kapatmayı ve 2025-2027 döneminde büyümede kademeli bir artış görmeyi öngörüyoruz.
2024 yılında kredi notu 3 kuruluşça artırılan tek ülke Türkiye oldu.
Türkiye enflasyonu düşürerek büyüyecek. Enflasyon düştükçe yatırım ortamı iyileşecek, rekabet güçlenecek ve istikrarlı yüksek büyüme olacak.
(Yurtlara) 306 bin öğrencinin yerleştirmesi ilk aşamada gerçekleşti. Hiçbiri mağdur edilmeyecek şekilde talep eden her öğrencimize barınma imkanı sunacağız.”

 

Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.