Havaalanında ilginç bir uygulama

Havaalanında ilginç bir uygulama

Yolcuların uçağa binişi ya köprüden [körük] ya da merdivenden oluyor. Ancak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda durum bir hayli karışık.

SunExpress havayolu şirketinin 981 sefer sayılı uçağı pazar günü öğlen saatlerinde Viyana’dan havalanarak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na ulaştı.

Uçak limana yanaştığında yapılan anonsta körük bağlantısı kurulduğu ve bu yüzden sadece ön kapıdan çıkış yapılacağı söylendi. Buraya kadar her şey normal…

Ben dahil bütün yolcular körükten geçerek havalimanına gireceğimizi zannederken, körük bağlantısının bitip binaya giriş yapar yapmaz yan tarafta bulunan yangın merdivenlerine yönlendirdik ve ağıda bizleri bekleyen iki otobüsle terminale giriş yaptık.

Hatırlatmamda yarar var. Bu yöntemle gecen yıl da karşılaşmıştım.

Mantık hatası var!

Anlaşılması güç olan ve sorduğum hiç yolcunun mantıklı yanıt veremediği bu uygulamanın bir açıklaması vardır diye düşünüyorum. Ancak her ne kadar sormuş olsam da kimse yetkisizlik bahanesiyle yanıtlamadı.

Uçaktan körükle iniş yapıyor, tam terminalin beton zeminine ayak basıyoruz, karşımızda girilmez işareti. Yangın merdivenine yönlendiriliyor ve aşağıda otobüslere bindiriliyoruz. Bu uygulama bir defaya mahsus olmuş olsaydı anlaşılırdı. Ancak dediğim gibi gecen yılda yangın merdivenlerinden inmiş ve otobüslere binmiştik.

Oysa uçağa merdiven yanaşmış olsa, körük körü körüne kullanılmamış olur…

Fotoğrafla gerçeği çok farklı

Öten yandan bilindiği üzere SunExpress havayolu şirketi seyahat esnasında ikramlarda bulunmuyor. İsteyen parasını ödeyerek yemek, içecek gibi aperatif gıda ürünleri satın alabiliyorlar.

Daha önceden ne yiyeceğinize karar verebilmeniz için her koltuk cebinde bir menü kartı bulunmakta.

Ancak menüdeki yemek fotoğrafıyla servis edilen yemek ve servis ediliş tarzı arasında çok büyük fark var. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.