Narin Güran cinayeti | ‘Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi’

Narin Güran cinayeti |  ‘Muhtar cesedi çuval içinde bana verdi’

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta Kuran kursundan çıktıktan sonra ‘kaybolan’ 8 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün sonra, daha önce en az üç kez ayrıntılı arama yapılan Eğertutmaz Deresi’nin kenarında, üzeri taş ve dallarla kapatılmış bir çuval içinde, son görüldüğü kıyafetlerle ölü bulunmasına ilişkin çok sayıda yanıtsız soru cevap bekliyor.

Bölgede ‘etkili ve güçlü’ olduğu belirtilen Güran ailesinin 19 gündür köylülere büyük bir baskı uyguladığı iddia edilirken, soruşturmada ilk itirafın geldiği ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınan 24 kişiden biri, cinayeti itiraf etti.

Köyde yaşayan ve gözaltındaki 24 kişi arasında yer alan şüpheli, ifadesinde Narin Güran’ı Eğertutmaz Deresi’ne kendisinin gömdüğünü itiraf etti. Adı açıklanmayan şüphelinin “Narin’in amcası olan muhtar Salim Güran, cesedi araç içerisinde getirdi. Battaniyeye sarılıydı. Birlikte çuvala koyduk. Muhtar ayrıldı. Çuvalı kendi aracıma alıp daha sonra dere yatağına götürerek gömdüm” dediği öğrenildi.

Şüphelinin Narin’i kaybolduğu 21 Ağustos günü dere yatağına götürdüğü söyledi.

Cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin’in bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

Soruşturma sürerken, tutuklu bulunan amca Salim Güran gibi ailede başka fertlerin de telefon arama ve mesaj kayıtlarını sildiği öğrenildi. Sadece baba Arif Güran’ın telefon kayıtlarını silmediği belirtildi. Narin’in annesi Yüksel Güran’ın da WhatsApp mesajlarını sildiği belirtilmişti.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.09.2024
Düzenleme: 09.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.