30 Euro için 20 yıl hapis cezası aldı

30 Euro için 20 yıl hapis cezası aldı

32 yaşındaki adam, Aralık 2023’te uyuşturucu ticareti kapsamında 27 yaşındaki bir genci bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla pazartesi günü Viyana Bölge Mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2019’dan bu yana Avusturya’da yasadışı olarak yaşayan ve daha önce uyuşturucu kaçakçılığından çok sayıda mahkumiyeti bulunan Cezayirli adam, büyük olasılıkla öldürülen adamın karısı ve bir taksi şoförünün tanıması üzerine suçtan iki gün sonra tutuklandı.

Öldürülen kişi, sabah erken saatlerde Gürtel’deki bir barın önünde sanığa kokain hakkında soru sormuştu. 27 yaşındaki adam numune istedi, iade etti ve eşiyle birlikte oradan ayrılmak istedi. Sanık numune için 30 Euro talep etti, bu yüzden bir taksi çevirdiler ve üçü birlikte ATM’ye gittiler. 27 yaşındaki adam oraya vardığında, sanıklar taksiden indikten sonra herhangi bir para çekme girişiminde bulunmadığı söyleniyor. Savcı, suçun gidişatını anlatırken, “Sanık kaçmak istediğine inanarak kendisini bıçaklıyor” dedi. Bıçak o kadar güçlüydü ki “kalbi deldi, hatta kaburga kemiğini bile deldi.”

Dul kadın şüpheliyi fotoğraflardan tanıdı

Sanık, mağdurun eşinin faili çok iyi tanımlaması üzerine tespit edildi. Uyuşturucu ticaretindeki zanlının uyruğunu belirtmesi sayesinde, 1,60 boyunda, mavi gözlü, sakallı olan bu kişilerin bilgileri sayesinde, polis veri tabanında uyuşturucu kaçakçılığından daha önce sabıkası olan 8 “uygun” erkek tespit edildi. Dul kadın, kendisine sunulan fotoğraflardan yüzde 90 olasılıkla sanığı tanıdı.

Sanık, Viyana Bölge Mahkemesi tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 16.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.