Aşırı Sağ 2. Viyana Kuşatmasının Bitmesini Kutluyor

Avusturya’nın aşırı sağ gruplarından Identitären (Kimlikçiler Hareketi) Viyana’nın kurtuluşunu kutluyor.

Aşırı Sağ 2. Viyana Kuşatmasının Bitmesini Kutluyor

Identitären (Kimlikçiler Hareketi) olarak bilinen aşırı sağ grup cumartesi günü şu sıralarda yürüyüş düzenliyor.

 

“Viyana’nın Kurtuluşu” nun anısına düzenlenen yürüyüş, Kahlenberg’deki St. Joseph Kilisesi önünde saat 18.30’da başladı.

 

Osmanlı İmparatorluğu’nun 2. Viyana kuşatmasının son bulduğu  12 Eylül 1683’ün yıldönümü olarak fenerli yürüyüşüne yaklaşık 300 aşırı sağ görüşlü grup katıldı.

 

Polisin aşırı güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, polis sol grupların müdahalesinden endişe ediliyor.

 

Peki Kim Bunlar ‘’Identitären’’

Kimlikçiler Hareketi militanları gecen yıl, Viyana TC Büyükelçilik binasına pankart asmalarıyla, Türkiyelilerin gündemine girdi.

 

Bir başka eyleminde grup, Avusturya’nın Yeşiller Partisi’nin Graz kentindeki merkez ofisine pankart açtı ve çatısını sahte kanla boyadı.

Grup ayrıca Viyana’da mülteciler tarafından sahnelenen bir tiyatro oyununu basıp izleyicilere üzerlerinde “çok kültürlülük öldürür” yazan el ilanları dağıttı.

 

  ♦ Avusturya’da Irkçı Gruplar İktidardan Cesaret Alıyor

 

Grubun en çok bilinen eylemi ise Avusturyalı Kimlikçilik Hareketi’nin eş başkanı 29 yaşındaki Martin Sellner’ın Libya’dan gelen göçmenleri Akdeniz’de durdurmak için “Avrupa’yı savunan” bir teknenin kiralanmasına destek vermesiydi.

 

Öte yandan geçen ay Graz’da bir mahkeme suç örgütü kurmak ile Türk ve Müslüman gruplara karşı nefret yaymak suçlamalarıyla yargılanan 17 grup üyesini akladı.

 

Kimlikçiler taktiklerinin ırkçı olmadığını savunuyor. Ancak söylemleri, Almanya’daki PEGIDA hareketi gibi aşırı sağcı protest hareketlerin izlerini taşıyor.

 

Homojen ve beyaz ırkın hakim olduğu bir Avrupa’yı savunuyorlar ve kıtanın giderek bir “İslam devletine” dönüştüğüne inanıyorlar. (virgül.at)

 

 

 

 

Yayınlama: 08.09.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.