Aşırı sağcılar “Geri dönüş” gösterisi yaptı

Aşırı sağcılar “Geri dönüş” gösterisi yaptı

Avusturya Kimlik Hareketi [Identitäre Bewegung Österreich] cumartesi günü başkent Viyana’da bir yürüyüş yaparak, sığınmacıların geri gönderilmesini istedi.

Albertina Helmut-Zilk-Platz’da bir araya gelen göstericiler, “Avusturyalı çocuklar sizin gitmenizi istiyor” yazılı pankartlar taşıdılar.

| Haberin videosu 

Hakkında Neo-Nazi propagandası yaptığı gerekçesiyle soruşturmalar acılan Kimlik Hareketi’nin eski lideri Martin Sellner, yürüyüşte kürsüden konuşma yaptı.

Sol gruplardan karşı gösteri

Aşırı sağcı hareketin yürüyüşüne karşı, Anti-Faşist gruplar karşı gösteri yaparak gösteriyi engellemek istedi.

Polisin iki grup arasında barikat oluşturması sonucu, karşıt görüşlü göstericiler arasında olası bir çatışma önlenmiş oldu.

| Sol gruplar

Antifa göstericilerin zaman zaman polis barikatını aşmaya çalışması, göstericilerle polis arasında küçük çapta arbedeler yaşandı.

Özgürlük Partisi’ne [FPÖ] yakınlığıyla biline hareketin dernekleri kapatılmış ve yasaklanmıştı.

| Sol gruplar

“Kimlikçiler” kıta Avrupası’nda ırkçı ve aşırı sağcı siyasetin yeni yüzü olarak ilk Fransa’da ortaya çıkmış bir oluşumun Avusturya uzantısıdır.

Almanya, İtalya, Macaristan, Polonya ve Slovenya’daki “yeni sağcı”larla da sıkı örgütsel bağlantılar oluşturmuş olan Kimlikçiler, 2012 yılında Viyana Kimlik Hareketi adıyla Alman dilinin hakim olduğu ülkelerdeki ilk gruplaşmayı Alexander Markovics liderliğinde kurmuşlardı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.