ATİB: Avusturya Değerlerine Yüzde Yüz Bağlıyız

Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Avusturya’da gündeme gelen cami kapatma ve imamaların yurt dışı edilmeleri kapsamında, Avusturya medyasına yazılı açıklamada bulundu.

ATİB: Avusturya Değerlerine Yüzde Yüz Bağlıyız

Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), Avusturya’da gündemde olan cami kapatılması ve imamların yurt dışı edilmesi kapsamında bir açıklama yaptı.

 

Almanca olan basın açıklamasında öne çıkan konular şöyle;

“Siyasi İslam’la Mücadele” başlığı altında hükümet Cuma günü bir basın toplantısı düzenledi. 

Yedi caminin kapatılması ve 40 imamın yurt dışı edileceği açıklandı. 2015 yılında İslam Yasalarının değiştirilmesiyle, bu adımlar haklı görülmektedir.

 

ATİB olarak, Avusturya’da Müslümanlar üzerinden yükselen tartışmalardan büyük endişe duyuyoruz denen açıklamada, Atib’in sosyal-politik bir çalışma yürüttüğü ve ulusal yardım organizasyonlarında yer aldığı belirtildi.

 

Atib Seküler Bir Kurum

En sert eleştirmenlerin bile, Atib’in İslam anlayışının ‘’Laik’’ olduğunu kabul ettiklerini belirterek, seküler ve ılımlı olduklarının kabul gördüğü ileri sürüldü.

 

‘’Siyasi İslam’la’’ İlişkilendirilmeyi Kabul Etmiyor!

 

Laik bir anlayışa sahip olduklarını söyleyen Atib yöneticileri, siyasi İslam söylemlerini kabul etmediklerini belirtiliyorlar.

Avusturya toplumunun güçlü birer üyeleri olarak, topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz diyerek, kuruluşumuzdan beri Avusturya makamlarıyla sağlıklı ve şeffaf ilişkiler kurduk dendi.

Atib, bünyesinde bulunan imamların finans sorunu kapsamında, kritik önlemler kapsamlı bir şekilde yetkililerle bir şekilde açıklığa kavuşturulduğu belirtilerek, tek taraflı medya yayınlarının ve politikacıların bireysel kampanyalarının Atib’e ve bir bütün olarak topluma zarar verdiğini dikkatle izlediklerini söylediler.

 

Avusturya Değerlerine Yüzde Yüz Bağlıyız

Yapılan basın açıklamasında, Atib’in Avusturya değerlerine yüzde yüz bağlı olduğu belirtilirken, gelecekte de bu bağlılığı sürdürmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacakları söylendi.

 

Yeni Yönetim Yeni Reformlar

Yeni yönetim kurulunun, Avusturya genelinde tüm Atib şubeleri için gerekli, cesur reformlar aşamalı ve kararlı olarak uygulanacağını ilan ettiler. (virgül.at)

 

 

 

 

Yayınlama: 11.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.