Avusturya Galatasaraylılar Derneği “demokrasi” örneği sergiledi

Avusturya Galatasaraylılar Derneği “demokrasi” örneği sergiledi

Cumartesi günü Avusturya’nın Başkenti Viyana’da “Avusturya Galatasaray Taraftarları Derneği” açılışı gerçekleştirildi.

Richard Strauss Strasse 11/4 1230 Viyana adresinde faaliyet gösterecek olan spor ve kültür derneği açılışına farklı alanlardan çok sayıda davetli katıldı.

Galatasaray futbol takımına gönül vermişlerin yanı sıra tüm spor severlere kapılarını açan dernek, Avusturya genel seçimlerine üç hafta kala yaptığı açılış törenine davet ettiği siyasiler dikkat çekti.

“Demokrasi” örneği sergilediler

Avusturya’da 29 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin seçim kampanyalarına start verdiği şu günlerde derneklerinin açılışını gerçekleştiren “Avusturya Galatasaray Taraftarları Derneği” yöneticileri, açılışa davet ettikleri siyasetçilerle de dikkat çektiler.

Edindiğimiz bilgilere göre, hiçbir siyasi parti dışlanmayarak davet edilmiştir.

Buna göre Yeşiller Paritsi, Neos, SPÖ, ÖVP ve SÖZ partisine davet gönderilmiş ve bu partilerden sadece seçim kampanyası etkinliği düzenleyen ÖVP’den katılım olmamıştır.

Davete katılanlar arasında, Avusturya Ulusal Meclis Milletvekili ve Avusturya Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım [SPÖ], Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü, Viyana Favoriten İlçe Meclis Üyesi Muhammed Yüksek [SPÖ], sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Galatasaray’a gönül vermiş davetli yer aldı.

Siyasetçilerin birer konuşma yaptığı açılışta verilen ortak mesaj, sporun birleştirici bir güç olduğu ve dostluğu ve dayanışmayı geliştirdiği yönünde oldu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.09.2024
Düzenleme: 07.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.