Avusturya IŞİD Militanı Azad G.’yi Vatandaşlıktan Çıkarttı

Viyana’dan IŞİD saflarına katılan ve yayınlanan bir videoda, ‘’Dersimli Aleviyim’’ diyen Azad G., Avusturya vatandaşlığından çıkartıldı.

Avusturya IŞİD Militanı Azad G.’yi Vatandaşlıktan Çıkarttı

2015 yılında Viyana’dan IŞİD saflarına katılmak için, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden, Avusturya Vatandaşı Azad G.’nin Avusturya vatandaşlığının düşürüldüğü bildirildi.

Azad G., YPG esir kamplarında tutulan IŞİD militanlarıyla yapılan bir röportajın yayınlanmasıyla gündeme gelmiş, Azad, videoda, Viyana’dan geldiğini, Alevi mezhebinden olduğunu beyan etmişti.

Azad G., Kürt müsün? Sorusuna, Dersimliyim (Tunceli) yanıtını vermişti.

2019 Mart ayında Avusturya gündemine video, Azad G gibi Avusturya vatandaşı olmuş, IŞİD militanlarının vatandaşlıktan çıkartılması-tartışılmaya başlanılmıştı.

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) bu hafta içi yaptığı açıklamada, “Bir terör örgütüne katılan ve IŞİD’in operasyonlarına katılan herkes Avusturya vatandaşlığının tüm haklarını kaybetti” dedi.

Belediye başkanın açıklamasına göre, 27 yaşındaki Azad G, Avusturya vatandaşlığından çıkartıldı- Ayrıca, Azad G.’nin Avusturya vatandaşlığının yanı sıra, Türkiye vatandaşlığını da koruduğu tespit edilmişti.

Bu durumda, Azad G., IŞİD militanı olmanın yanı sıra, yasa dışı sayılan, çifte vatandaş statüsünde yer almakta.

Azad G. Yaşıyor Mu?

Bu sorunun yanıtını, Avusturya devleti dahil hiç kimse bilmiyor. Virgül-ün edindiği bilgilere göre, Azad G.’nin Viyana’da yaşayan ve birinci dereceden yakınları, Azad’ın nerede tutulduğu-yaşadığı gibi bilgilerin peşine düşmüş ama herhangi bir sonuç alamamışlardır.

Avusturya, yaşadığını bile bilmediği bir IŞİD militanını vatandaşlığından çıkartmış oldu./virgül

Yayınlama: 05.12.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.