Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı Kapatıldı mı? Kapandı mı?

Avusturya Hükümetinin, cuma günü bazı camilerin kapatılacağını duyurmasından sonra, kapısına ”cami kapalıdır” yazan Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı, Hükümetin kapatacağız dediği 7 tane cami içerisinde mi?

Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı Kapatıldı mı? Kapandı mı?

Avusturya Hükümeti Cuma günü yaptığı, “siyasal ve radikal İslam”a karşı önlemler kapsamında ülke içerisinde faaliyet gösteren yedi caminin kapatılacağı ve ayrıca yabancı kaynaklar tarafından finanse edilen “çok sayıda” imamın da araştırıldığını ve bunların ülkeden ihraç edilebileceklerini açıklamıştı.

 

10. Viyana Bölgesi Antonsplatz’da bulunan “Avusturya Nizam-ı Alem Ocağı”, hükümetin ‘’İslam Yasaları’’ kapsamında yaptığı açıklamalardan sonra kapılarını kapattı.

Avusturya basını ve Türkçe haber yapan sitelerin yazdıklarına göre, Nizam-ı Alem Ocağı, Hükümetin yaptığı açıklamalar kapsamında kapatıldığı yönünde oldu.

Fakat, Başbakan ve heyetinin açıklamalarında belirttiği, kapatılacak olan yedi caminin içerisinde, altı tanesi Arap Kültür Birliği bünyesinde bulunan camiler olduğu, bir tanesinin de, Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB) bünyesinde olduğu bildirilmişti.

 

foto:virgül.at

Peki Nizam-i Alem Ocağı Neden Kapatıldı?

 

Olayın aslını öğrenmek için, kapanan derneğe gittik.

Dernek çevresinde bulunan parkta oturan dernek üye ve dernek ziyaretçileri Virgül.at’ye konuştu.

Dernek başkanı olduğunu ileri süren bir kişi, konuşmak istemediğini söyleyerek bizden uzaklaştı.

Parkta derneklerinin açılmasını bekleyen insanların, derneklerinin ‘’cami’’ işlevi gördüğü için mi kapandığı konusunda bir bilgilerinin olmadığını ileri sürdüler.

 

Nizam-ı Alem Ocağı ziyaretçilerinden birisi, dernekler yasası gereği evraklarda oluşan eksiklik ve dernekler polisinin, dernek tüzüğünü onaylamasından kaynaklanan bir sorun oluştuğunu, bu nedenle de, dernek avukatının Başbakan Kurz’un açıklamasından sonra, derneğin bir süre kapalı tutulmasını önerdiğini iddia etti.

 

Dernek kapısında bulunan, Türkçe ve Almanca yazan ‘’camii kapalıdır’’ yazısından başka her hangi bir yasal mühür veya kapatıldığına dair bir ibare bulunmamaktadır.

 

foto:virgül.at

Türkiye Uzantısı İddiası

 

Bazı dernek üye ve ziyaretçilerinin söylediklerine göre, Avusturya medyasında da yer alan video ve fotoğraflardan dolayı, Türkiye ile dernek arasında siyasi bir bağ ile ilişkilendirildiği, bu nedenle de mercek altına alındığı söylenmekte.

 

Österreich gazetesi Nizam-ı Alem Ocağı’nın kapanmasını, ‘’Caminin aşırılık yanlısı ve faşist Türk “Gri Kurtlar” olarak sınıflandırıldığından şüpheleniliyor.’’ (Die Moschee stehe im Verdacht, unter Einfluss der als extremistisch und faschistisch eingestuften türkischen “Grauen Wölfe” zu stehen.) diyerek vermesi, basına yansıyan ve Nizam-ı Alem Ocağı gençlerinin çektiği iddia edilen video görüntülerinin, içişleri bakanlığı tarafından dikkate alınarak incelendiğini işaret ediyor. (virgül.at)

Yayınlama: 09.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.