Avusturya Türkiye maç sonucu | yaralılar, suç duyuruları ve tutuklamalar

Avusturya Türkiye maç sonucu | yaralılar, suç duyuruları ve tutuklamalar

Avusturya ile Türkiye arasında oynanan Avrupa Şampiyonası maçını binlerce kişi Viyana’da halka açık olarak izledi.

| Haberin videosu:

Polisin genel değerlendirmesi olumlu olsa da ana tren istasyonunda gruplar arasında çatışmalar yaşandı. Ayrıca yasaklı bozkurt selamı defalarca gösterildi ve çok sayıda kişi yaralandı.

Viyana Eyaleti Polis Departmanına göre maç sırasında ortalık nispeten sakindi. Taraftar olmayan kişilerin provokasyonları olduğu söylenen küçük çatışmalar olduğu söyleniyor.

Polis küçük anlaşmazlıklardan bahsetti. Kitlesel bir arbedenin olduğu yönündeki haberler doğrulanmadı.

Polise göre, maçın bitiminden sonra çok sayıda kişi arasında çatışma çıktı. İtişmeler oldu, şişeler ve tenekeler havada uçtu.

Özellikle Kürt, Suriyeli ve Türk grupların çatıştığı bildirildi.. Sokaklarda da sıcak atmosfer hissediliyordu; arabalar gece geç saatlere kadar yüksek sesle korna çaldılar.

45 suç duyurusu ve 18 yaralı

Polise göre, devlet otoritesine direnme şüphesiyle üç kişi tutuklandı. Bu üç olaydan birinde bir polis memuru hafif yaralandı. Toplam 45 suç duyurusunda bulunuldu ve polise göre kamuya açık izleme alanında 18 kişi yaralandı; bunlar hem fiziksel yaralanmalar hem de acil tıbbi olaylardı.

Polise göre, maçın ardından insanlar çoğunlukla ana tren istasyonu yakınındaki bölgeyi Innerfavoriten yönüne doğru terk etti. Reumannplatz ile Keplerplatz arasında kendiliğinden zafer kutlamaları yapıldı.

Birçok yasak bozkurt selamı

Ancak bayraklar ve mutlu yüzler arasında, Avusturya’da 2019’dan bu yana yasaklanan aşırı milliyetçi “Bozkurtlar”ın tanımlayıcı sembolü olan bozkurt selamı da tekrar tekrar görülebiliyordu.

Türk defans oyuncusu Merih Demiral da son 16 turunda Avusturya’ya karşı oynadığı ikinci golünü bozkurt selamı el işaretiyle kutladı. Uzman Thomas Rammerstorfer, “Eğer bir futbolcu, özellikle de dün çok başarılı olan bir futbolcu bunu gösteriyorsa, o zaman bu elbette gençler için çok yıkıcı bir rol model olacaktır” dedi. UEFA, oyuncu hakkında “uygunsuz davranış şüphesi” nedeniyle soruşturma başlattı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.07.2024
Düzenleme: 03.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.