Avusturya-Türkiye maçı | Viyana polisi hazırlanıyor

Avusturya-Türkiye maçı | Viyana polisi hazırlanıyor

Avusturya ile Türkiye arasında salı günü [bugün] oynanacak Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçına az bir süre kaldı ve başkentte halkın izlemesi için güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis sözcüsü Mattias Schuster “Viyana polisi suç işlenmesini en iyi şekilde önlemek için mümkün olan her şeyi yapacaktır” dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonası sadece büyük bir spor etkinliği değil, aynı zamanda güvenlik makamları için de özel bir zorluk teşkil ediyor. Özellikle Salı günü, Avusturya’nın katılımı ve çok sayıda Türkiye taraftarı nedeniyle halka açık izleme mekanlarında ve Viyana genelinde daha fazla sayıda insan bekleniyor.

“Suç teşkil eden eylemleri önleyin”

Viyana polisinin yaptığı açıklamada, “Her halükarda Viyana polisinin denetim hizmetleri, Viyana Etkinlikler Yasası uyarınca, yaklaşan Avusturya-Türkiye Avrupa Şampiyonası maçı da dahil olmak üzere tüm taraftar bölgeleri için planlanmıştır” dedi. Ne yazık ki halka açık yerlerde, etkinliklerde ya da çok sayıda insanın bir araya geldiği diğer olaylarda suç işlenmesi hiçbir zaman tamamen önlenemez. Viyana polisi kapsamlı bir güvenlik konseptiyle, özellikle cana ve mala kasteden suç eylemlerini en iyi ihtimalle önlemek için mümkün olan her şeyi yapacaktır” dendi.

Halka açık gösterimlerde daha fazla polis

Özellikle Rathausplatz, Hauptbahnhof, Prater ve Prater/Admiral olmak üzere dört halka açık izleme mekanında yeterli sayıda memur görevlendirilecek. Schuster, “Elbette üniformalı ama aynı zamanda sivil personelle birlikte daha fazla memur görevlendireceğiz” dedi.

Ayrıca, futbolla ilgili kutlamalara veya taraftar gruplarının toplanmasına hızlı bir şekilde tepki verebilmek için polis memurları ilgili yerlerin dışında konuşlandırılacak.

Artırılmış güvenlik önlemleri

Avrupa Şampiyonası’nın başlangıcında polis, terör ve aşırılık yanlısı eylemlere ilişkin mevcut değerlendirmeler nedeniyle Viyana Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nün büyük insan toplulukları için güvenlik önlemlerini genel olarak arttırdığını duyurdu. Şu anda spesifik bir tehdit olduğuna dair herhangi bir belirti bulunmamaktadır açıklaması yapıldı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.