Büyükelçi Ceyhun’a farklı çevrelerden veda etkinlikleri

Büyükelçi Ceyhun’a farklı çevrelerden veda etkinlikleri

Yaklaşık beş yıldır Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görevini sürdüren Ozan Ceyhun’un görev süresi bitmesi vesilesiyle hem Avusturyalı siyasi çevrelerden hem de ülkede yaşayan Türkiye kökenli sivil toplum kuruluşları tarafından veda etkinlikleri düzenleniyor.

| Halk Partisi [ÖVP] Genel Sekreteri ve Federal Milletvekili [Türkiye Dostluk Grubu Üyesi] Christian Stocker

Perşembe günü verilen veda davetinde, Halk Partisi [ÖVP] Genel Sekreteri ve Federal Milletvekili [Türkiye Dostluk Grubu Üyesi] Christian Stocker ve ÖVP’li siyasetçilerle bir araya gelen Ceyhun, cuma günü ise Avusturya Türk Federasyonu tarafından gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Cuma akşamı Viyana’da yapılan etkinliğe, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Ece Öztürk, Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ] Başkanı Ümit Vural, SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Ceyhun, dört yıl yedi ay süren görev sürecini değerlendirerek, pandemi ve Türkiye depremleri gibi kritik dönemlerdeki dayanışmaya vurgu yaptı.

Avusturya ve Türkiye ilişkilerinin her gecen gün daha iyiye doğru gittiğini ve üst düzey ziyaretler ve ikili ilişkiler kapsamında yeni bir döneme girildiğinin altını çizdi.

Ceyhun, Türkiye ve Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşlarının menfaatlerini korumak ve geliştirmek amacıyla, Avusturya iç siyasetinden de uzak kalarak parlamentoda söz sahibi olan tüm siyasi partilerle diyalog kurmaya çalıştığını dile getirerek, başarılan her güzel gelişmede burada yaşayan Türk toplumunun da katkısı olduğunu belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.10.2024
Düzenleme: 18.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.