Büyükelçi Ceyhun’dan Avusturya Türkiye maçı öncesi itidal çağrısı

Büyükelçi Ceyhun’dan Avusturya Türkiye maçı öncesi itidal çağrısı

Avusturya ile Türkiye arasında salı günü [bugün] oynanacak Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçına az bir süre kaldı ve başkent Viyana’da dev ekranlardan maç gösterilecek.

| T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un konuşması: 

Viyana ve çevresinden çok sayıda Türkiye taraftarının dev ekranlardan izlemesi beklenen maç öncesi, T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun vatandaşlara çağrıda bulunarak, sonuç ne olursa olsun taşkınlıklara müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Taraftarlara dostluk çağrısı yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Son yıllarda Avusturya’da yaşayan Türk toplumu, rahat ve memnun olduğu bir yaşam sürmekte, oynanacak maçtan sonra da bu huzurun devam etmesi için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Maç öncesi ve sonrası iki takım taraftarının dostluk içinde maç heyecanını yaşamasını istiyor, olası taşkınlıklara karşı sakin kalarak her iki takım taraftarının da olgunluk göstermesini bekliyoruz.”

Ceyhun, “Türkiye’ye örnek olacak bir yaklaşımla takımımızı destekleyeceği için şimdiden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” diyerek, her iki takımada başarılar diledi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 02.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.