Büyükelçi Ece Öztürk, Viyana’da ‘Birinci Sınıf Başkonsolos’ olarak göreve başladı

Büyükelçi Ece Öztürk, Viyana’da ‘Birinci Sınıf Başkonsolos’ olarak göreve başladı

T.C. Viyana Başkonsolosluğu görev süresi büten ve Ankara’ya dönen, Cafer Mert Özmert’den boşalan başkonsolosluk makamına , Birinci Sınıf Başkonsolosluğu kademesinde Viyana Başkonsolosluğuna atanan Büyükelçi Ece Öztürk Çil, Viyana ve çevresindeki Türk toplumuyla tanışması amacıyla bir davet düzenlendi.

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Viyana Başkonsolosluğu Birinci Sınıf Başkonsolosluğuna atanan Büyükelçi Ece Öztürk Çil ile Büyükelçilikte göreve başlayacak Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Balca Kurhan Elayouti ve çalışma arkadaşlarını ilgili kurum ve kuruluşlarla tanıştırmak üzere, 17 Eylül 2024 Salı günü Viyana Türk Büyükelçiliğinde bir toplantı düzenledi.

Avusturya’da en çok Türkiye kökenli geçmişe sahip Avusturya vatandaşı ve Türk vatandaşlarının yaşadığı Viyana, birinci sınıf bir başkonsolos tarafından temsil edileceği, şans ve öncelikli olmak olarak değerlendirildi.

Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından verilen tanıtım davetine, Viyana ve çevresinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri, haberciler ve bazı gazeteciler yer aldı.

124.068 Türk Vatandaşı var

Avusturya İstatistik Kurumu 2023 verilerine göre, Avusturya’da 124.068 Türk Vatandaşı Avusturya’da oturum kartı üzerinden yerleşik hayat sürdürmektedir.

Öte yandan, tam olarak tespit edilmesi mümkün olmadığından, olasılık ve araştırmalar üzerinden yapılan tespitlere göre, 320 binin üzerinde Türkiye kökenli göçmen Avusturya’da yerleşik hayat sürdürmektedir.

Avusturya siyasi partilere göre, ülkede 180 bin Avusturyalı Türkiye kökenli yaşarken, bunun 165 bini seçme ve seçilme hakkına sahiptir.

Türkiye kökenli geçmişe ve Türk vatandaşlığına sahip en büyük nüfus, tahmin edildiği gibi başken Viyana’da yaşamaktadır. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.09.2024
Düzenleme: 17.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.