Ceyhun, alkol bazlı mürekkep eserlerini Viyana’da sergiledi

Ceyhun, alkol bazlı mürekkep eserlerini Viyana’da sergiledi

Yaklaşık beş yıldır Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görevinde bulunan Ozan Ceyhun’un görev süresinin bittiği şu günlerde, Avusturya-Türkiye ilişiklerinde son 25 yılda yakalanamayan diyaloğun, bölgedeki konjonktürel dalgalanmalarında etkisiyle belirli bir ivmeye gelmiş olmasındaki katkısı şüphesiz, kendisinin Ankara’ya döndüğü süreçte de tartışılacaktır.

Ancak vurgu yapmak istediğimiz konu, başarının adil bir biçimde sahiplerine verilemsi ve kimsenin bir başka kimsenin arkasında kalmamasıdır. Büyükelçi geçtiğimiz günlerde, kendisi için düzenlenen bir veda etkinliğinde yaptığı konuşmasında, “her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” deyimine katılmadığını belirterek; “her başarılı erkeğin arkasında değil, yanında bir kadın vardır” diyerek eşi Azize Ceyhun’un zor süreçlerde desteğine adaletli bir vurgu yapmıştı.

Büyükelçi Ozan Ceyhun’un görev yaptığı süreçte yaşanan doğal afetler ve pandemi nedeniyle, çeşitli etkinliklerle yardım kampanyaları başlattığı bilinen Büyükelçi Ceyhun’un eşi Azize Ceyhun, “Alcohol Ink” adı verilen, alkol bazlı mürekkebin kullanıldığı teknikle yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Serginin Viyana’da Azerbaycan Kültür Merkezi’nde sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirten Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkisinin her platformda sürdüğünü ifade etti.

Azize Ceyhun da eserlerin tamamını Viyana’da bulundukları zaman zarfında yaptığını belirterek, “Alcohol Ink” adı verilen bu sanat tekniğinde alkol bazlı mürekkebin bir başka kimyasal madde kullanılarak inceltildiğini ve kağıt üzerinde fırça ya da benzeri bir alet kullanılmadan resimlerin yapıldığını anlattı.

“Alcohol Ink”ın bir yönüyle Ebru sanatını anımsattığını, ancak bu teknikte su kullanılmadığını dile getiren Ceyhun, inceltilen mürekkebin doğrudan kağıdın üzerine döküldüğünü ve hızlı el hareketleriyle mürekkebin istenen şekle dönüştürüldüğünü söyledi. | ©DerVirgül

Ek kaynak: AA

Yayınlama: 23.10.2024
Düzenleme: 23.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.