CHP Avusturya’dan İmamoğlu Protestosu

CHP Avusturya Federasyonu, Avusturya Parlamentosu önünde İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını protesto etti.

CHP Avusturya’dan İmamoğlu Protestosu

Eda Elmacı | İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 hapse mahkûm oldu ve mahkeme İmamoğlu hakkında siyasi yasak istedi. Bunun üzerine Türkiye ve dünyanın birçok yerinde karar protesto edildi.

CHP Avusturya Federasyonu, cumartesi günü Viyana’da Avusturya Federal Parlamentosu önünde, yapılan bir basın açıklamasıyla, Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasını protesto etti.

CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan’ın Türkçe açıklamasının ardından, ayını açıklama Almanca da yapıldı.

CHP Viyana ve CHP Yukarı Avusturya Birliklerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasına, İYİ Parti Avusturya Başkanı Feyzullah Andak, Viyana Alevi Derneği, Muhabbet Kültür Derneği gibi bir çok sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı.

Öte yandan, Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Milletvekili ve SPÖ İnsan Hakları Sözcüsü Harald Troch ve Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Ewa Ernst-Dziedzic’de katıldı.

SPÖ ve Yeşiller milletvekillerinin yaptığı konuşmada, seçimle gelenlerin, seçimle gidebileceğine vurgu yapıldı.

İYİ Parti Avusturya Başkanı Feyzullah Andak’ın da bir konuşma yaptığı basın açıklaması, “her şey çok iyi olacak” sloganlarıyla son buldu. | © DerVirgül

Yayınlama: 17.12.2022
Düzenleme: 17.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.