“Devletin gülen yüzü”nün Viyana’daki görev süresi sona erdi

“Devletin gülen yüzü”nün Viyana’daki görev süresi sona erdi

Türkiye’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarını temsil ve hizmet amaçlı kurumlarının başında gelen büyükelçilikler ve konsolosluklar, uzun bir süredir yapısal değişikliğe gittiği vatandaşlar tarafından da hissedilmekte. Yurt dışında Türk vatandaşlarına kamu hizmetlerinin çeşitliliği, ulaşılabilirliği ve etkinliği artırılmak istenirken, diğer yandan bireylerin kamu kuruluşlarından talep, istek, öneri ve şikayetlerini iletme ihtiyacını karşılayacak iletişim/hak arama mekanizmaları çalışır olması, ilgili kurumların en başındaki atanmışlar tarafından yapılmaya çalışıldığı da geçmiş dönemlere göre ivme kazanmıştır.

| Haberin videosu: 

 

Avusturya’da Türkiye’yi en üst düzeyde temsil edenlerin ülkede yaşayan yaklaşık 320 bin Türkçe konuşanla olan ilişkilerinde bürokratik engelleri kaldırmaları ve ulaşılır olmaları, sorunların daha pratik çözülmesinde yardımcı olduğu, yine vatandaşlar tarafından dile getirilmektedir.

“Gülen adamın görev süresi sona erdi”

Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’in birkaç gün sonra Viyana’daki görev süresi bitecek ve Ankara’ya dönecek.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun öncülüğünde 10. Viyana Bölgesindeki ATİB merkez binasında verilen bir resepsiyonla Cafer Mert Özmert’e veda edildi.

Elçilik ve konsolosluk mensuplarının yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve basın mensupları da resepsiyonda yer aldı.

Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında yürütülen yardım çalışmalarına atıfta bulunan davetliler, büyükelçi ve başkonsolosun çalışmalarından övgüyle söz ettiler.

Viyana’nın genç başkonsolosunun her durumda yüzünün gülmesi ve ayrım gözetmeden her kesi saygıyla dinlemesi, akıllardan çıkmayacağı vurgulandı.

Özmert konuşmasında biz bir aileyiz, vatandaşlarıma bir faydam dokunduysa ne mutlu bana derken, gülen gözlerinde yeni görevinin heyecanı fark ediliyordu.

“Viyana sağlam bir kale”

“Bugün Mert beyin günü, onu konuşacağız” diyerek sözlerine başlayan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, zor bir süreçte göreve başladıklarına değinerek, pandemi, deprem ve seçimlerdeki çalışmalarda Viyana Başkonsolosluğunun çalışmalarının önemine değindi.

İki ay sonra görev süresi bitecek olan Ceyhun, Avusturya’da çok önemli olumlu gelişmeler gerçekleştiğini, bunun devam edebilmesi için buraya atanacak olan temsilcilerin ülkeyi iyi tanıması ve Almanca dilini iyi konuşmaları gerektiğini, Ankara’daki ilgili makamlara sürekli beyan ettiğini belirtti.

Ceyhun ayrıca Cafer Mert Özmert’e ithafen, “kim bilir belki bir gün Viyana’ya büyükelçi olarak geri döner” öngörüsünde bulundu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 29.08.2024
Düzenleme: 29.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.