FPÖ Viyana lideri Nepp’den Ankara’daki terör saldırısına taziye mesajı…

FPÖ Viyana lideri Nepp’den Ankara’daki terör saldırısına taziye mesajı…

Dün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’nin [TUSAŞ] Ankara yerleşkesine yapılan terör saldırı, dünyanın birçok yerinden tepki alırken, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer [ÖVP] tarafından da tepkiyle karşılanmış ve taziye mesajı yayınlanmıştı.

Tartışmaların odağındaki isimde taziye mesajı yayınladı

Avusturya Özgülük Partisi [FPÖ] Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp, sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajında; “Ankara’daki terör saldırısı şiddetle kınanmalıdır. Bu terör saldırısının kurbanlarının ailelerine başsağlığı diliyorum!” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

FPÖ Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp, Avusturya İslam Cemaati’nin [IGGÖ] kendi içerisinde gelişen bir vakanın, Avusturya hukuk sisteminden bağımsız bir şekilde çözüldüğünü ileri sürerek, IGGÖ’yü kademeli olarak radikalleşmekle suçlamıştı.

Öte yandan Viyana Eyalet Milletvekili Yeşiller Partili Ömer Öztaṣ, Çarşamba günü FPÖ Viyana’nın Viyana Eyalet Meclisi’ne bir önerge sunarak, Avusturya İslam Cemaati’nin [IGGÖ] yasaklanmasını istediğini belirtti. Öztaṣ açıklamasında, Yeşiller, SPÖ ve NEOS parti üyelerinin hayır oyları ile teklifin reddedildiğini duyurdu.

FPÖ’nün, IGGÖ’yü eleştirmesinin arka planında ne var?

Der Virgül’ün siyasi kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 29 Eylül 2024 Pazar günü yapılan genel seçimleri öncesindeki Cuma namazında okunması için, Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ] tarafından camilere gönderilen bildirinin son iki paragrafında, siyasi propaganda içerdiği ve FPÖ’ye oy verilmemesi ve de SPÖ’ye oy verilmesini direk siyasi parti ismi verilmeden işaret edildiği, FPÖ tarafından tespit edildiği iddia ediliyor.

Öte yandan bazı kaynaklar, İGGÖ bünyesindeki bazı camilerin bu bildiriyi okumadığını ileri sürüyor.

Der Virgül bu suçlamayı Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ] Başkanı Ümit Vural’a sordu.

Ümit Vural, IGGÖ’nün hiçbir seçime müdahil olmadıklarını söyleyerek, sadece sandıklara giderek oy kullanılması yönünde telkinlerde bulunduklarını söyledi.

FPÖ, bildirinin “son iki paragrafında” ima bulunduğunu ileri sürüyor, böyle bir yönlendirme yapıldı mı sorumuza; Vural “kesinlikle öyle bir yönlendirme söz konusu değildir” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 24.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.