“Göçmenler gitsin/ Göçmensiz olmaz tartışmasına, Şafak Akçay’dan yanıt gibi paylaşım…

“Göçmenler gitsin/ Göçmensiz olmaz tartışmasına, Şafak Akçay’dan yanıt gibi paylaşım…

Avusturya’da araştırmacılar, göçmenlerin Avusturya refah devleti için önemli rolünü vurgulamakta ve olası bir “tersine göç” ün ciddi sonuçlarına karşı uyarıda bulunmakta.

Viyana Üniversitesi’nden sosyolog Jörg Flecker, “Wissenschaftsnetz Diskurs” tarafından düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında, yabancı uyruklu insanlar olmadan belirli sektörlerde iş yapmanın artık mümkün olmayacağını vurguladı. Örneğin binaların temizliği ve bakımı, otelcilik ve yiyecek-içecek sektörü ile işgücü temininde çalışanların yarısından fazlası Avusturya vatandaşlığına sahip değilken, gıda sektörü, inşaat sektörü ve bakım sektöründe üçte biri hala Avusturya vatandaşlığına sahip değil dendi.

Öte yandan Avusturya vatandaşı olmak isteyenler, vatandaşlığı alabilmek için bütün zor koşulları aşarak, bu ülkenin resmi bir ferdi ve yararlı olabileceklerini ispat etmektedir.

Viyana Eyalet Milletvekili Şafak Akçay, görev yaptığı eyalet hükümetinin vatandaşlığı hak edenlere törenle verilen “Avusturya vatandaşlığını” aşırı sağcı partilerin yabancı düşmanlığı yaptığı şu günlerde sosyal medya hesabından paylaşarak, Avusturya ve Viyana’nın, uzmanlarında belirttiği gibi göçmenlere ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Viyana Belediye Sarayı’nda gerçekleştirilen vatandaşlık verme töreninden kesitler sunan Milletvekili Şafak Akçay, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ] ve Viyana Belediye Başkan Yardımcısı Christoph Wiederkehr [NEOS] tarafından yeni Avusturyalıları kamuoyuna tanıttı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.