Haber serisi [2] | Viyana restoranlarında iftar

Büyük çoğunluğunun Müslüman olmadığı ülkelerde Ramazan ayının sokağa yansıması pek görülür değildir. Ancak Türk restoranları bu görünürlüğü biraz değiştirmiş durumda,- en azından Viyana’da…

Haber serisi [2] | Viyana restoranlarında iftar

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da onlarca Türk restoranında hummalı bir çalışmayla Ramazan ayına hazırlıklar devam ediyor. Çünkü, restoranlar yıl içinde görmedikleri yoğunluğu ramazan ayında yaşıyor.

Bizde Ramazan ayı boyunca çeşitli restoran işletmecileriyle “Ramazan ayında sofraları süsleyecek “iftar menüleri” hakkında görüşmeler yapacağız.

Viyana’da hava sıcaklıkları mevsim normallerine döndüğü şu günlerde, şehirde yaşayan binlerce Müslüman Ramazan ayına hazırlanıyor.

Camiler hayırsever vatandaşların vereceği iftarları duyururken, dernekler üyelerine ve üyelerinin vereceği iftar ilanlarını yayınlamaya başladı.

Bütün bunların yanında Ramazan hareketliliğinin en yoğun yaşandığı, şüphesiz Türk restoranlar olacak.

Türk restoranlarının kalbi olarak kabul edilen 10. Bölge yani Viyana-Favoriten’deki Etap restoranı ziyaret ettik.

Etap Restaurant Quellenstraße 118, 1100 Viyana adresinde, ızgara çeşitlerinin yanı sıra, özellikle Türk mutfağının daha çok sulu yemeklerini müşterilerine sunuyor.

Etap Restoran işletmecisi Yunus Koçak, iftar menülerinde ızgara çeşitlerinin yanı sıra, Türk mutfağının vaz geçilmez sulu yemeklerinin de iftar masalarını renklendireceğini belirtti.

Yunus Koçak iftar menüsünde, patlıcan kebap, kuzu tandır, kaburga, karışık ızgara, mantar soslu tavuk ve daha birçok yemek çeşidinin yer alacağını söyledi. Ayrıca fix menü içerisinde tatlıdan tutunda, ara sıcaklar her şey dahil olduğunu belirtti.

Etap Restaurant Quellenstraße 118, 1100 Viyana adresinde iftar yapmak isterseniz; 0660 3926066 numaralı telefondan rezervasyon yapabilirsiniz. |© DerVirgül

Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.