Hesabında para olan Viyanalı kadın sosyal yardım alamadı | Peki kimler alabilir?

Hesabında para olan Viyanalı kadın sosyal yardım alamadı | Peki kimler alabilir?

Avusturya’da sosyal yardım alıcıları, ilgili kurumlar tarafından, banka hesaplarındaki hareketlilikler ve satın aldıkları taşınmazla sürekli kontrol edilmektedir.

Asgari güvence [Mindestsicherung] yardımı alan ve bunu Asgari Güvenlik Yasası’nı ihlal ederek yapması, alıcıya verilen tüm yardımların geri alınmasına neden olmaktadır.

Yetkili kurumlar tarafından yayınlanan sosyal yardım ihlallerinden birisinde, Viyanalı bir annenin yaklaşık bir yıl önce ölen oğluna dokuz ay boyunca asgari güvence yardımı alması nedeniyle yetkili kurumu MA 40’a yaklaşık 11.000 Euro’yu geri ödemek zorunda kaldığı belirtildi.

| Elite Home, Favoritenstrasse 82,1100 Wien 0664-1166668

 

Banka hesabınızda para varsa yardım alamazsınız

Asgari güvence [Mindestsicherung] yardımı söz konusu olduğunda varlıklar hassas bir konudur. Bunu Viyanalı bir kadın da yardım başvurusu reddedilince öğrendi. 1 Ağustos 2022’den 30 Kasım 2022’ye kadar olan asgari güvence yardım başvurusu, hesabında çok fazla para olduğu için reddedildi.

Hesapta 752,31 Euro çok fazla

29 Temmuz 2022’de kadının hesabında 13.753,76 Euro bakiye vardı ve bu, 2022 için 5.867,64 Euro’luk varlık ödeneği düşüldükten sonra 7.886,12 Euro’luk kullanılabilir varlığa ulaştı. 25 Kasım 2022’de hesap bakiyesi hala 6.619,95 Euro iken, kullanılabilir varlıklar 752,31 Euro oldu. Viyanalı kadının mali açıdan asgari güvence yardımı alabilmesi için, hesabındaki bakiyenin 752,31 Euro’nun altında olmak zorunda.

Kadın bu nedenle Anayasa Mahkemesi’ne şikayette bulundu, ancak mahkeme konuyu ele almayı reddetti. Dava, şikayeti reddeden Viyana İdare Mahkemesi’ne gitti. Viyanalı kadın buna itiraz etti. Viyanalı kadının iddiası: Tasarruf edilen bankadaki paranın bir apartman dairesinin yenilenmesi için planlanmıştı ve bu nedenle kullanılabilir varlıklar olarak görülmemelidir. Ancak, İdare Mahkemesi itirazı reddetti.

Tasarrufların tüketilmesi gerekiyor

Viyana Asgari Güvenlik Yasası’na göre taşınmaz varlıklar, tasarruflar ve diğer varlıklar kullanılabilir kabul edilmektedir.

İstihdam için veya uygun kültürel ihtiyaçların karşılanması için kullanılan eşyalar, ev eşyaları, işle ilgili nedenlerden veya özel durumlardan [örneğin engellilik] dolayı gerekli olan motorlu taşıtlar ve uygun barınma ihtiyaçlarını karşılamaya hizmet ediyorsa taşınmaz mallar [örneğin bir ev] ve ihtiyaç birliğinde kişi başına asgari standardın altı katı tutarında kullanılabilir varlıklar kullanılamaz olarak kabul edilir. Kişinin durumuna bağlı olarak, 1 Ocak 2024’ten bu yana asgari standart 312,08 Euro [reşit olmayan çocuklar] ile 1.155,84 Euro [bekar kişiler veya bekar ebeveynler] olarak belirlenmiştir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 11.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.