İki oğluna düğün yapacak annenin altınlarına Viyana Havalimanı’nda el konuldu

İki oğluna düğün yapacak annenin altınlarına Viyana Havalimanı’nda el konuldu

Geçtiğimiz günlerde düğün alışverişi için gittiği İzmir’den yaşadığı Avusturya’ya geri dönen anne, Viyana Havalimanı gümrük memurlarının rast gele kontrolleri esnasında, çok miktarda kayıt dışı altın yakalattığı ileri sürüldü.

Viyana gümrük yetkileri ve maliye tarafından henüz doğrulanmayan kontroller sırasında, annenin bu sonbaharda iki oğluna düğün yapacağı ve her iki düğünde geline takılacak özellikle altın bilezikleri Türkiye’den satın aldığı ve beyanda bulunmadan Avusturya’ya sokmaya çalıştığı söyleniyor.

Kadınla aynı uçakta yolculuk yapan ve gümrük memurlarıyla iletişim kurmasına tercümanlık yaparak yardımcı olan görgü tanığı, 36 adet altın bileziğin yanında iki adet mücevher seti olduğunu ayrıca irili ufaklı altın künye, küpe gibi değerli takılara da gümrük memurları tarafından el konulduğunu söyledi.

Görgü tanığı gümrük memurlarının daha sonra nasıl bir yasal prosedür uyguladıklarını bilmediğini, kadını karşılamaya gelen iki oğlunun bulunarak gümrük müdürlüğüne gidildiği bilgisini verdi.

Viyana Havalimanı emniyet bürosu ve maliye bakanlığı resmi internet sayfalarında olayla ilgili henüz bir bilgi bulunamazken, iddia edilen olay sadece görgü tanıklarının Der Virgül’e verdikleri bilgilerden ibarettir. |© Der Virgül

Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.