İlginç bir hikaye| Federal Kriminal Dairesi’nin sahte banknotları çalındı

İlginç bir hikaye| Federal Kriminal Dairesi’nin sahte banknotları çalındı

Viyana’da 26 yaşındaki bir genç, sahte para siparişi verdiği için bir ila on yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya. Ancak yasadışı alışverişi nedeniyle cezai kovuşturmaya uğrayan tek kişi o değil. Duruşması sırasında ilginç bir tesadüf ortaya çıktı.

26 yaşındaki Viyanalı, “Uzun süredir evde yalnızdım ve can sıkıntısından Darknet’e girdim. Orada iyi yorumlar alan bir kara para satıcısının bloguna rastladım.” Viyanalı meraktan deneme amaçlı sahte para satın alma yapmış. Daha sonra 350 Euro karşılığında 30 yirmilik ve 30 ellilik sipariş etti. Paraları dolaşıma sokmak istemiyordu. Buna fırsatı da olmadı – postacı yerine müfettişler kapısını çaldı. İtirafçı sanık memurlara kaynağını açıkladı.

Şimdi hikaye ilginçleşiyor: Federal Kriminal Dairesi, Sahte Para Bürosu, daha sonra sahte banknotların kaynağı ve kalitesi hakkında bilgi edinmek ve olası destekçileri araştırmak için gizli bir operasyon gerçekleştirdi. Federal Kriminal Dairesi bir darknet sağlayıcısından 20 adet sahte 20 ve 50 Euro’luk banknot sipariş etti ve ödemeyi bitcoin kullanarak yaptı. Banknotların Belçika’dan gönderildiğine inanılıyor.

Postacı polisin parasını çaldı

En önemli nokta: bu paket de ulaşmadı. Viyanalı bir posta çalışanı siparişi Federal Kriminal Polis Dairesinden çaldı ve paketi posta kutusuna koymak yerine sahte parayla birlikte aldı. Ancak daha da komik olanı, Federal Kriminal Dairesi tarafından sipariş edilen bir koli sahte para da Belçika’da kayboldu. Sadece üçüncü banknot siparişi müfettişlere ulaşabildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.