İşçi Odaları [AK] SAM-DER’de seminer verdi

Avusturya Samsunlular Derneği [SAM-DER] Viyana’daki lokalinde, İşçi Odaları Birliği [AK] temsilcilerini yılık vergi iadesi, emeklilik ve yaklaşan AK Viyana seçimleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İşçi Odaları [AK] SAM-DER’de seminer verdi

Avusturya Samsunlular Derneği [SAM-DER] tarafından her pazar düzenlenen kahvaltıya bu hafta, İşçi Odaları Birliği Viyana’dan [AK] temsilcileri katılarak, davetlileri özellikle AK konusunda bilgilendirdi.

AK’nın “Emekli Kasası”ndan sorumlu memurunun da katıldığı toplantı, AK’nın genel yapısı hakkında bilgi verilerek başlandı.

Buna göre, yaklaşık 4 milyon üyesi olduğu söylenen AK’ya her çalışan doğal üyedir dendi. Öte yandan, AK’ya üye olmanın hiçbir vatandaşlık gibi zorunluluk-lar olmadığı, Avusturya’da işçi olan herkesin üye olduğunu ve AK temsilcilerinin seçme ve seçilmesi noktasında katılım hakkına sahiptirler dendi.

10 Nisan’dan 23 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak olan AK Wien seçimleri, mektupla yapılacağı gibi, birçok işyerinde de sandıklar kurulmaktadır bilgisi verildi.

Emeklilik Kasası

Emeklilik konusunda, özellikle kadın davetlilerin katılımıyla başlayan; kadın ve erkek emeklilik süresi ve maaşı arasındaki uçurum eleştirildi.

Arka sıralardan bir kadın: “Kadınlar her zaman ikinci sınıf görülüyor. Aynı işi yapıyoruz ama erkeklerden daha az ücret alıyoruz!”

AK temsilcileri, emeklilik yasasında olumsuz değişikliğe gidilmesinin federal hükümetin elinde olduğunu söyleyerek, AK’nın buna karşı durduğunu bu nedenle de hükümet tarafından hedef gösterildiğini belirtti.

ÖVP ve FPÖ partileri AK’ya üyeliğin gönüllüğe bırakılmasını istemesinin de bir nedeni, AK’nın emeklilik yasaları ve 12 saat günlük çalışmaya karşı çıkmasından kaynaklanıyor dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.