Karbonmonoksit zehirlenmesi | 12 yaşındaki çocuk komada

Viyana’da yaşanan doğal gaz sızıntısı sonucu 12 yaşındaki çocuk hayati tehlike teşhisi üzerine hastaneye kaldırılırken, bütün bina sakinleri tahliye edildi.

Karbonmonoksit zehirlenmesi | 12 yaşındaki çocuk komada

Eda Elmacı 

Viyana-Favoriten’deki doğal gaz sızıntısının ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Doğal gaz sızıntısının ardından Pazar akşamı Viyana-Favoriten’deki bir apartman bloğu boşaltıldı. Kurtarma servisi ve itfaiye geniş çaplı olarak olay yerinde hazır bulundu.

Kurtarma Servisi’nin ilk ekibi ilk olarak Viyana-Favoriten’deki Kudlichgasse’de yaşanan doğal gaz kaçağında baygın bir çocuğa müdahale etti. Acil servisin karbon monoksit detektörünün merdiven boşluğunda alarmı son noktaya dayandığının görüldüğü bildirildi.

Bilinci yerinde olmayan 12 yaşındaki bir çocuk ve ailesi derhal etkilenen daireden açık havaya tahliye edildi. Toplam 18 kişiye Kurtarma Servisi tarafından olay yerinde bakım ve tedavi uygulandı.

Hepsi bir ailenin üyesi olan beş kişi zehirlenme belirtileriyle hastaneye kaldırılmak zorunda kalırken, bu kişiler 30 yaşında bir baba, 27 yaşında bir anne, dört haftalık ve bir yaşında iki kız çocuğu ve on iki yaşında bir erkek çocuğuydu.

On iki yaşındaki çocuk komada

12 yaşındaki çocuk, kurtarma servisi ekipleri tarafından olay yerinde anestezi altına alındı. Durumu kritik olan çocuk Viyana’daki bir pediatrik yoğun bakım ünitesine götürüldü.

Viyana İtfaiyesi kontrol ölçümleri yapmış ve merdiven boşluğunda ve kazanın meydana geldiği dairede çok yüksek CO konsantrasyonları tespit etmiştir. Bina derhal havalandırılmış ve bina sakinleri birkaç ekip tarafından dışarı çıkarılmıştır.

Kazanın sebebinin bir gaz kombisi olduğu tespit edilmiş ve kombi derhal devre dışı bırakılmıştır. Havalandırma ve kontrol ölçümlerinin ardından bina sakinlerine dairelerine dönme izni verildi.|© DerVirgül

Yayınlama: 10.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.