Kimlik Hareketi Viyana’da yürüyüş yaptı | 43 tutuklama, çok sayıda yaralı

Kimlik Hareketi Viyana’da yürüyüş yaptı | 43 tutuklama, çok sayıda yaralı

Aşırı sağcı Kimlikçi Hareket Avusturya bir kez daha Cumartesi günü Viyana şehir merkezinde miting çağrısında bulundu. Hareketin eski lideri Martin Sellner da oradaydı. Bu arada sol gruplar karşı bir gösteri düzenledi. Çıkan arbede de üç polis memuru yaralandı.

| Haberin Videosu: 

Michaelerplatz Kohlmarkt bölgesinde maskeli antifa gençler Kimlik hareketi yürüyüşünü engellemeye çalıştı. Grup piroteknik patlayıcılar kullanarak karşıt grubun üzerine yürüdü. Ancak polis barikatını aşmaları mümkün olmadı.

Oturma eylemi ablukası kaldırıldı

Reitschulgasse bölgesinde sol görüşlü karşıt göstericiler oturma eylemi gerçekleştirdi. Bir süre sonra polis bu eylemi de dağıttı.

| Avusturya Kimlik Hareketi eski lideri Martin Sellner

Tutuklamalar

Bu sırada ablukayı taleplere rağmen sürdüren ve bu nedenle yasadışı toplantı alanını terk etmeyen kişiler tutuklandı. Yürüyüş Josefplatz bölgesinde kısa süreliğine durduruldu ve ardından Freyung meydanına yönlendirildi.

Fahnengasse bölgesinde maskeli kişiler taş ve şişe fırlattı, polis biber gazıyla karşılık verdi.

Küçük gruplar halindeki maskeli insanlar birkaç kez Freyung meydanına yürüyüşü ve son mitingi engellemeye çalıştı. Ancak polis bunu engelledi. Polis operasyonu sırasında biber gazı kullanımı gibi çeşitli silahlar kullanıldı.

Devriye arabası hasar gördü

Polis devriye arabasının ön ve arka camları kimliği belirsiz kişiler tarafından hasar gördüğünü ileri sürdü. Operasyon sırasında 3 polis memuru yaralandığı da verilen bilgiler arasında.

100’den fazla kimlik kontrolü yapıldı, 43 kişi tutuklandı ve çok sayıda adli ve idari suç duyurusunda bulunuldu.

Operasyonel planlamada belirlenen önlemler ve acil servislerin operasyon boyunca tedbirli müdahalesi sayesinde karşıt grupların çatışmasının önüne geçildiği kaydedildi.

Bakandan Polise övgü

İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP) polisin çabalarına övgüde bulundu.

Bakan, “Avusturya’da polis hukukun üstünlüğünün garantörü ve koruyucusudur.


Özellikle gösteriler sırasında meydana gelen suçlar ister solcu, ister sağcı aşırılar ya da demokrasinin diğer düşmanları tarafından işlenmiş olsun, sürekli olarak polis tarafından soruşturulmaktadır” diye konuştu.

Yeşiller FPÖ’nün katılımını eleştirdi

Kimlik yürüyüşüne yönelik eleştiriler Yeşiller Partisinden geldi.

Yeşiller Partisi, Özgürlük Partisi FPÖ’yü yürüyüşte aktif rol almakla suçladı.

Açıklamada, “Geçen yıl olduğu gibi gösteriye çok sayıda FPÖ yetkilisi katıldı. Aşırı sağcı FPÖ ve aşırı sağcı Kimlikçiler bildiğimiz anlamda demokrasi ve özgürlük içinde yaşam için tehlike oluşturuyor. Yeşiller’in sözcüsü Eva Blimlinger, “Sadece bu insanlık dışı politikaya karşı sesinizi yükseltmek değil, aynı zamanda aşırı sağcılığa karşı da kararlı bir tavır almak çok daha önemli” diye konuştu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.07.2024
Düzenleme: 21.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.