“Liste Gaza” Filistin’de yaşanan zulmün son bulması için oy istedi…

“Liste Gaza” Filistin’de yaşanan zulmün son bulması için oy istedi…

29 Eylül 2024 Pazar günü [yarın] yapılacak olan Avusturya Ulusal Meclis Seçimlerine, ülkenin yedi eyaletinde katılma hakkını elde eden “Liste Gaza”, seçim kampanyasını Müslüman göçmenlerin yoğun yaşadığı Favoriten ilçesinin ünlü meydanlarından olan Reumannplatz’da sonlandırdı.

183 sandalyeli Ulusal Konsey’e [Meclis] milletvekili gönderebilmek için özellikle seçme hakkı olan göçmenlerden oy isteyen “Liste Gaza”, Avusturya devletinin her koşulda İsrail’i desteklemesine bir tepki olarak 7 Ekim 2023 tarihinde protesto hareketi olarak doğmuştur.

Avusturyalı aktivistlerin yanı sıra, ülkede yaşayan birçok etnik kökenden gelen adaylarıyla dikkat çeken Liste Gaza, “Soykırıma Karşı Ses Ver!” adlı siyasi hareket olarak, Haziran 2024 tarihinde kurulmuştur.

Reumannplatz’da yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen mitingde, “Filistin’de akan kanın durdurulması için Avusturya meclisinden güçlü bir şekilde sesimizi duyurmak istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için pazar günü seçim merkezlerine giderek tercihinizi Liste Gaza yönünde yapmanızı istiyoruz” dendi.

Mitinde bir çok konuşma yapılırken, dikkat çeken konuşmalar şöyle:

“Binlerce masum insanın öldürüldüğü vahim durum karşısında, Avusturya devletinin tarafsızlık ilkesinin hiçe sayarak İsrail’i desteklemesi kabul edilemez. Buna karşı koymak için parlamento seçimlerine katılma kararı aldık. Sizlerden istediğimiz her oy belki de bir çocuğun öldürülmesini engelleyecektir. “Soykırıma Karşı Sen de Ses Ver” ve oyunu zulme karşı kullan…” | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.