Liste Gaza ve FPÖ, Viyana’nın iki büyük ilçesinde SPÖ’ye darbe vurdu

Liste Gaza ve FPÖ, Viyana’nın iki büyük ilçesinde SPÖ’ye darbe vurdu

29 Eylül Pazar günü yapılan Avusturya genel Seçimleri, Özgürlük Partisi’nin [FPÖ] zaferiyle sonuçlandı. FPÖ oyların yüzde 28,8’i alarak seçimleri birinci parti olarak tamamladı.

Ülkede en çok seçmenin yaşadığı başkent Viyana, Sosyal Demokrat Partinin [SPÖ] kalesi olarak görülmekte. SPÖ Viyana’nın en büyük iki ilçesinde oy kaybederken, bu ilçelerde FPÖ’nün oylarını artırdığı görüldü.

Viyana 11. Bölge [Simmering] ve 10. Bölge [Favoriten] ilçelerinde Liste Gaza ve FPÖ, SPÖ’nün oy kaybetmesine neden oldu.

10. Bölge [Favoriten]

Favoriten ilçesinde SPÖ, bir önceki seçim sonuçlarına göre 3,57 puan oy kaybederken, FPÖ oylarını 10,55 puan artırdığı görüldü. Seçimlere bu yıl ilk defa katılan Liste GAZA ise oyların yüzde 2,45’ini aldı.

11. Bölge [Simmering]

Simmering ilçesinde de oy kaybeden SPÖ, 2,62 puan gerilediği görüldü. Buna karşın FPÖ’nün 10,97 puan artış gösterdiği ve Liste GAZA’nın ise oyların yüzde 1,92’sini alması, SPÖ’nün kalesi olarak bilinen Viyana’da, 2025 yılında yapılacak olan eyalet seçimlerinin çok çekişmeli geçeceğini işaret ediyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.