Ludwig | ‘’Birbirimize Karşı Değil, Birlikte Yürümeliyiz!’’

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), Avusturya’da Türkçe haber yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ludwig, korona salgını sürecinde kamuoyuna bilgi akışı sağlayan gazetecilere teşekkür etti.

Ludwig | ‘’Birbirimize Karşı Değil, Birlikte Yürümeliyiz!’’

Pazartesi günü, Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), danışmanı Aslıhan Bozatemur ile birlikte Türkçe habercilik yapan yaklaşık otuz kişi ile belediye sarayında bir araya geldi.  

Konuşmasına Ramazan Bayramı tebriği ile başlayan Ludwig, korona sürecinde kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda çaba harcayan ve özellikle göçmenlerin ana dillerinde yapılan yayınların önemine değinerek, kriz döneminde medya önemli bir iş başarmıştır dedi.  

Ulusal ve göçmen basının salgın sürecini ciddiye aldığını söyleyen Ludwig, salgınla mücadelede bir başarı var ise, bu başarıda medyanın payı da yüksektir dedi.  

Salgının yaşandığı diğer başkentler arasından, az sayıda enfekte vakası ile sıyrılıp çıkan Viyana’nın bu başarısında, toplumun tüm kesiminden insanın payı olduğunu vurgulayan Ludwig, çeşitli elçiliklerle koordineli olarak çalışıldığına değindi.  

Ludwig, TC. Büyükelçiliği ile de koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Ludwig, korona döneminde gösterilmiş olan kolektif çalışma örneğinin başkan alanlarda da devem etmesi durumunda, Türkiye ile Avusturya arasındaki ilişkilerin de daha iyi gitmesinde köprü görevi görebileceğine işaret etti.  

Belediye Başkanı, federal hükümete ithafen, ‘’kriz dönemlerinde birbirimize karşı değil, birlikte krize karşı cephe almayız’’ dedi.  

Sonbaharda yapılacak olan Viyana Eyalet Seçimlerine değinen Ludwig, seçim çalışmalarının başladığını söyleyerek, Viyana gibi bir kentin belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.   

Korona salgının ikinci bir dalga olasılığı karşısında, Viyana hastane ve sivil savunmasının buna hazır olduğunu söyleyerek, ayrıca Viyanalıların kısıtlamalara gösterdiği özveriye güvendiğini ifade etti. |virgül  

© Bild: virgül 

Yayınlama: 25.05.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.