Marcus Franz | “Güvenlik personeli yetersiz’

Viyana-Favoriten ilçe başkanı Marcus Franz’la, 10. Viyana Bölgesinde uygulanan ‘Silah Yasağı Bölgesi’ olağanüstü hâlin sonuçlarını konuştuk.

Marcus Franz | “Güvenlik personeli yetersiz’

10. Viyana Bölgesi’nin en kalabalık Favoriten Caddesi ve bu cadde üzerindeki Keplerplatz ve Reumannplatz’ta yaşanan bıçaklı sokak kavgaları ve uyuşturucu trafiği, bölge sakinlerini endişelendirirken, resmi makamları da harekete geçirdi.

Viyana ve ülkenin en büyük ilçesi Favoriten, yani 10. Viyana Bölge’nin önemli bir kısmında uygulamaya konulan “silah yasağı bölgesi” yasası gereği, bölge 30 Haziran 2024 tarihine kadar olağanüstü hâl ilan edildi.

‘Silah Yasağı Bölgesi’ yasası, “Silah ve silah benzeri eşyaların taşınmasının yasak olduğu sınırlı bir alandır. Polis bu alanda kontroller yapabilir, silahlara el koyabilir ve para cezaları uygulayabilir. Yasa, insana zarar verebilecek küçük büyük kesici aletleri kapsamaktadır.”

Favoriten 150 yaşında

Viyana-Favoriten 27 Eylül 2024 tarihinde 150. doğum gününü kutlayacak. Bunu şık bir şekilde kutlamak için 10. bölge şimdi yeni bir marş arıyor ve Viyana halkını katılmaya çağırıyor. Der Virgül’e konuşan Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Favoriten İlçe Başkanı Marcus Franz, marşın yarısının Almanca olması şartıyla, diğer yarısının ilçede yaşayan diğer Favoritenlilerin ana dillerinden de olabilir diyor.

İlçenin 150. Yıldönümü vesilesiyle yapılacak etkinliklerin ön çalışmaları, Favoriten Caddesinde açılan stantlarla halka anlatılıyor, fikirleri soruluyor.

‘Silah Yasağı Bölgesi’

30.03.2024 Cumartesi Favoriten ilçesinin bazı bölümlerinde uygulamaya sokulan ‘Silah Yasağı Bölgesi’ yasasının sonuçlarını sorduğumuz ilçe bakanı Franz, “Uzun zamandır bölgede güvenlik güçlerinin personel olarak yetersiz olduğunu dile getiriyoruz. Favoriten ilçesi nüfus olarak Linz kentinden bile büyük, ancak emniyet güçleri bakımından personel sayısı yetersiz” diyerek, polis memuru sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

‘Silah Yasağı Bölgesi’ yasasının 30 Haziran 2024 tarihine kadar olduğunu hatırlattığımız ilçe başkanı, yasanın uzatılabileceğini belirtti. Marcus Franz [SPÖ], ayrıca ‘Silah Yasağı Bölgesi’ yasasının tüm ülkeye uygulanması için parti olarak çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

30.03.2024 Cumartesi başlayan ‘Silah Yasağı Bölgesi’ uygulamasından bugüne kadar Favoriten Caddesi, Keplerplatz ve Reumannplatz’ta sokak çatışmalarının olmadığı görüldü. | ©DerVirgül

Yayınlama: 09.04.2024
Düzenleme: 09.04.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.