‘’Martin Sellner’’ Silah Sesleri Eşliğinde Ezan Gösterisindeydi İddiası

Pazar sabahı polis eşliğinde yapılan bir etkinlikte, hareket halindeki bir araçtan önce silah sesleri sonra ezan okunması, Viyanalıların tepkisine neden olmuştu. Virgül’e gelen bir bilgide, gösteri aşırış sağ ‘’Kimlikçiler Hareketi’’ tarafından yapıldı.

‘’Martin Sellner’’ Silah Sesleri Eşliğinde Ezan Gösterisindeydi İddiası

Viyana saldırısının bir hafta sonrasında, Viyana’nın 8. Bölgesinde sabah saatlerinde polis eskortları eşliğinde dolaşan bir araçtan, önce silah sesleri yayınlanarak, ardından ezan okunması, çevre sakinlerinin ‘’ne yapılmak isteniyor’’ sorusuna maruz kaldı.

 

 

Videonun sosyal medyada yayılmasından sonra, önce Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig yapılanı kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Daha sonra Viyana Polis tarafından bir açıklama yapılarak, gösterinin içeriliğinde böyle bir şey olacağına dair bir ifade olmadığını ve sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

 

İlgili Haberler:

► Viyana Sokaklarında Önce Silah Sesleri Sonra Ezan Okundu

►Silah Sesleri Eşliğinde Ezan Okunmasına Ludwig’ten Tepki

► Silah Sesleri Eşliğinde Ezan-a Viyana Polisinden Açıklama

► ‘Kimlikçiler’ Viyana’da ‘’İslami Teröre Hayır’’ Gösterisi Yaptı

 

Aşırı Sağcıların Bir Eylemi Olduğu Varsayılıyor

APA’nın talebi üzerine bir sözcü, polisin şu anda olayı soruşturmakta olduğunu söyledi. Bu nedenle daha fazla detayı duyurmak istenmediği kaydedildi. 

Martin Sellner Oradaydı 

Pazar sabahı yapılan gösteriye şahit olan bir tanık, Virgül’ü arayarak, göstericilerin arasında, aşırı sağ Kimlikçiler Hareketi lideri ‘’Martin Sellner’in’’ olduğunu iddia etti. 

Tanık, geçtiğimiz günlerde Viyana Stephansplatz, ‘’İslami Teröre Hayır’’ mitinginin yapıldığı esnada konuşan Sellner’i tanıdığını ve Pazar günü yapılan gösteride de orada olduğunu belirtti. 

Aşırı sağ Kimlikçiler Hareket, geçtiğimiz yıllarda, Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğine bir pankartlı saldırı düzenlemişti.

1981 yılında, Viyana’daki sinagoga yapılan saldırı sonrasında, aşır sağ gruplar, Viyana sokaklarında, hoparlörle ‘’Yabancılar dışarı’’ (Ausländer raus) sloganaları atmıştı.|virgül 

Yayınlama: 08.11.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.