Maskeli ve silahlı gençler Viyana’da soygunlar gerçekleştirdi

Maskeli ve silahlı gençler Viyana’da soygunlar gerçekleştirdi

Kurusıkı tabancalar ve bıçaklarla donanmış maskeli gençler Pazartesi akşamı geç saatlerde Viyana-Simmering’de çok sayıda kişiyi soydular. Bunu WEGA ve polis köpeği biriminin de dahil olduğu büyük bir polis operasyonu izledi.

7 Ekim günü saat 23.00 civarında Viyana polisi, Viyana-Simmering’deki birçok soygun mağdurundan sık aralıklarla acil çağrılar aldı; ilki Wilhelm-Kreß-Platz bölgesinde meydana geldi. Soygun mağdurları, siyah kar maskeli üç genç adam tarafından silah veya bıçakla tehdit edildiklerini ve sokakta soyulduklarını söyledi. Failler daha sonra e-scooter’larla kaçtı. Başka bir görgü tanığı da olay yerinin hemen yakınında üç erkek gencin e-scooter’lara ateş açtığını bildirdi.

Viyana-Simmering’de soygunlara yönelik büyük insan avı

Viyana polisi ve WEGA acil durum biriminden memurlar tarafından geniş çaplı bir insan avı başlatıldı. Werkstättenweg/Geyereckstrasse bölgesi ve Geiselbergstrasse’deki operasyon sırasında üç şüpheli tutuklandı. Gençlerden birinin e-scooter’ı kendisine doğru sürüp çarpması sonucu bir polis memuru yaralandı.

Polise göre şüphelilerin ikisi 16 yaşında biri 18 yaşında ve Türk vatandaşı. Diğer bir şüpheli ise 17 yaşında Avusturya vatandaşı.

Silah, uyuşturucu ve çalıntı eşyalar ele geçirildi

Aramalarda kurusıkı tabanca ve bıçaklar, az miktarda uyuşturucu madde ve daha önce çalınan eşyalar ele geçirildi. Birden fazla ağırlaştırılmış soygun şüphesiyle üç genç hakkında da şikayette bulunularak işlem yapıldı.

Polis memurunu yaralayan 18 yaşındaki şüphelinin, Narkotik İlaçlar Kanunu’nun yanı sıra devlet iktidarına direnme ve ciddi bedensel zarara teşebbüs şüphesiyle de soruşturma başlatıldığı kaydedildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.