Otobüslerle Viyana’ya Oy Kullanmaya Geldiler

Yurt dışında oy kullanma işlemlerinin başlaması üzerinde, yoğun geçmesi beklenilen hafta sonunda, uzak bölgelerde yaşayan seçmenleri, siyasi partiler otobüslerle taşıdılar.

Otobüslerle Viyana’ya Oy Kullanmaya Geldiler

Yurt dışında yaşayan 3 milyonun üzerinde T.C. Vatandaşı seçmen, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için 7 Haziran’dan itibaren, yurtdışı temsilciliklerine kurulan sandıklarda oylarını kullanmaya devam ediyor.

 

www.virgul.at

foto:virgül.at

Yurt dışındaki seçmenler, 19 Haziran saat 21.00’e kadar oylarını kullanabilecek.

 

Avusturya’nın başkenti Viyana temsilciliğinde, oy kullanma işlemlerinde ilk gün öğlen saatlerine kadar bir yoğunluk yaşandı.

 

Avusturya genelinde ilk iki gün oy kullananların sayısı 4087 olurken, aynı günlerde Viyana’da oy kullananların sayısı 1903 olarak belirlendi.

 

Cumartesi günü biraz bu rakamların artığı düşünülüyor.

 

Pazar günü Viyana dışından gelen otobüsler, yoğunluk oluşmasına neden olsa da, oy kullanma işlemlerinde herhangi bir aksama söz konusu olmadı.

 

Virgül.at’nin ulaştığı bilgilere göre üç siyasi parti, uzak bölgelerden otobüs aracılığı ve özel araçlarla seçmenleri, oy kullanmaları için konsolosluğa ulaştırıyorlar.

 

www.virgul.at

foto:virgül.at

Gözlemlerimize göre, Türkiye’deki gergin seçim kampanya süreci, etkisini yurt dışında da göstermekte.

Siyasi Parti adaylarının söylemlerin sertleşmesi, seçmenler üzerinde olumsuz gergin bir hava oluşturduğu görülmekte.

 

Konsolosluk dış kapı önünde, iki ayrı siyasi parti görüşünden kişiler arasında çıkan tartışma, çevredekiler tarafından müdahale edilerek, sakinleştirildi. (virgül.at)

 

 

Yayınlama: 10.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.