Sahte polis, Viyanalı yaşlı kadının yüz bin Euro’nun üzerinde parasını aldı

Sahte polis, Viyanalı yaşlı kadının yüz bin Euro’nun üzerinde parasını aldı

Temmuz ayında, Viyana-Margareten’de 81 yaşındaki bir kadınla, banka çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi telefonla temasa geçti. Birilerinin 81 yaşındaki kişinin verilerini kullanarak hesabına erişmeye çalıştığını belirtti. Bunu, veri koruma departmanının başkanı olduğunu iddia eden ve bir polis müfettişinin çağrısına atıfta bulunan kimliği belirsiz bir kişiden gelen başka bir arama izledi. Kısa bir süre sonra, bu iddia edilen polis memuru da onunla telefonla temasa geçti ve ona birkaç bankadan nakit çekmesi talimatını verdi. Polis memurunun gösterdiği gerekçe, paranın üzerinde parmak izi ve iz bulunması gerektiğiydi.

Tasarruflarından korkan emekli kadın bu isteği yerine getirdi. Bunu yapmak için sadece para çekmekle kalmadı, aynı zamanda tasarruf hesaplarını da kapattı. 81 yaşındaki kadın, altı haneli parayı kimliği bilinmeyen bir erkeğe teslim etti. Adamın birkaç gün sonra parayı geri alacağına dair güvence vermesine rağmen kimse ortaya çıkmayınca yaşlı kadın polise gitti.

Viyana-Margareten’deki ciddi dolandırıcılığın ardından: kamuya açık arama

Viyana Eyaleti Kriminal Polis Dairesi soruşturmayı devraldı ve adamın robot bir görüntüsünü oluşturdu. Adam 170 ila 180 cm boyunda, koyu renk saçlı ve ince yapılı. Polise göre 81 yaşındaki kadın, şüphelinin “Yugoslav kökenli” olduğundan bahsetti. Polis, 01-31310-33800 aranarak kişiye ilişkin bilgi talep ediyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.