Saldırganlar henüz yakalanmadı!

Saldırganlar henüz yakalanmadı!

Genç Çeçenler ile Suriyeli “505” isimli çete arasındaki sokak çatışmaları haftalardır Viyana’nın dolayısıyla ülkenin gündemini işgal ediyor. Zaman zaman Afgan gruplarında katıldığı güç çatışmalarının yanı sıra, maskeli gruplar Türkçe konuşan gençlere saldırmaya başladı.

Gecen hafta iki Türkiye kökenli gencin kimliği bilinmeyen gruplar tarafından saldırıya uğraması, gözleri Suriyeli 505 çetesine çevirdi. 18 yaşındaki Enes ve 20 yaşındaki Onur, hastanelik edilene kadar dövüldüğü raporlarla kanıtlanırken, her iki masum gencin ifadesinde, “Türk olup olmadıklarının sorulduğunu”, Türk olduklarını söyledikten sonra grubun aniden saldırdıkları yer alıyor.

Suriyelilerin Türk gençlere saldırmasının nedeni ne?

Bir Suriyelinin Türkiye’de bir çocuğa tecavüz ettiği, bunun da o bölgede yaşayan Suriyelilere yönelik şiddetli saldırılar yapıldığını tetiklediği sosyal medyada yayıldı ve Suriyelilere yönelik saldırıların görüntüleri olduğu iddia eden videolar yayınlandı.

Bunun üzerine Suriyeliler arasında Türk görünümlü insanları durdurup dövmeleri yönünde çağrılar yapıldı ve bu Avusturya’ya kadar uzandı.

İlk olarak saldırılar Avusturya ile Türkiye arasında oynanan Avrupa Şampiyonası maçının ardından Viyana’da patlak verdi. Saldırılar videolara çekilerek, “Suriyelilerin intikamı alınıyor” başlıklarıyla sosyal medyada yayınlandı.

Avusturya emniyet birimlerinin sosyal medyada Türkiye kökenlilerin hedef gösterilmesinden haberdar olduğu ve bu yönlü bir araştırma da yapıldığı bilgisine ulaştık.

Öte yandan, saldırganların henüz yakalanmadığı ancak Suriyeli “505” çete mensupları olduğu söylenen iki kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Büyükelçilik | “Gelişmeleri yakından izliyoruz”

“Avusturya emniyet birimleriyle işbirliği içerisindeyiz” diyen Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye kökenli gençlerin çete savaşlarının içinde olmadığını, ancak bu kavganın içine çekilmek istendiğini belirtti.

Avusturya içişleri ve dışişleri bakanlığı ile de konu dahilinde irtibat halinde olduklarını söyleyen Ceyhun, gençlerimize yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunacağından emin olduğunu ve emniyet birimleriyle sürekli iletişim halindeyiz diye konuştu.

Saldırıya uğrayan Enes ve Onur ile büyükelçilik binasında bir araya gelen Büyükelçi Ceyhun, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’inde beraberinde bir basın açıklaması yaptı.

“İki gencimize saldıranların bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap vermeleri için atılan tüm adımları yakından takip ediyoruz” diyen Ceyhun, açıklamasının devamında; “20 Temmuz Cumartesi günü ve 25 Temmuz Perşembe günü Viyana’da saldırıya uğrayan iki gencimizi Büyükelçiliğimizde ağırladık. Olayları bir de yüz yüze kendilerinden dinledik. Gerekli tüm konuları detaylı şekilde istişare ettik. Benim ve Başkonsolosumuzun her zaman yanlarında olduğumuzu vurguladık. Türklere yönelik bu tip saldırıların tekrarlanmaması için Avusturya makamlarıyla olan sıkı işbirliğimizi sürdürmekteyiz.” İfadelerine yer verdi. |©DerVirgül

Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.