Şansölye Yardımcısı Kogler, stadyum ve deplasman taraftarlarına yasak çağrısında bulundu

Şansölye Yardımcısı Kogler, stadyum ve deplasman taraftarlarına yasak çağrısında bulundu

Viyana Futbol derbisinde pazar akşamı çatışmalar yaşandı. Rapid’in 2:1 zaferinden sonra, her iki takımın taraftarları sahaya saldırdı, piroteknik ve diğer nesneler havada uçtu. Toplam 27 kişi yaralandı. 577 suç duyurusunda bulunuldu.

Pazar günü Rapid Wien ile Austria Wien arasındaki Viyana futbol derbisinin ardından çıkan ay Wien’in kendi stadyumunda yaşanan derbi isyanlarının ardından Şansölye Yardımcısı ve Spor Bakanı Werner Kogler konuştu. Stadyum yasaklarının sıkı bir şekilde uygulanması ve deplasman taraftarlarının yaklaşan derbilerden geçici olarak dışlanması çağrısında bulunuyor.

Rapid Wien ile Austria Wien arasındaki futbol derbisinin ardından çıkan ayaklanmalar, politikacıların daha sert önlemler alınması çağrısında bulunmasına neden oldu.

Şansölye Yardımcısı ve Spor Bakanı Werner Kogler (Yeşiller) APA’ya yaptığı açıklamada, “Daha fazla insan yaralanmadan, futbol daha fazla zarar görmeden önce bu suç faaliyeti nihayet durdurulmalı” dedi. Eski Bundesliga futbol kurulu üyesi Peter Westenthaler gibi Kogler de daha sıkı stadyum yasakları çağrısında bulunuyor.

Kogler, Pazar akşamı Hütteldorf’taki Allianz Arena’da meydana gelen olaylar karşısında “hem şok olduğunu hem de öfkelendiğini” söyledi. Rapid’in kendi sahasında, kamptaki taraftarlar maçın hemen ardından havai fişek fişeklerle birbirlerine saldırdılar, sahaya hücum ettiler ve kavga ettiler. Kogler, “Kulüpten sorumlu olanların, havai fişek ve piroteknik saldırılardan ve halk için tehlikeli olan diğer eylemlerden sorumlu olan herkesin mümkün olan her yerde sorumlu tutulmasını sağlamasını bekliyorum” dedi.

Westenthaler’e göre ömür boyu stadyum yasağı da gerekli bir önlem

Stadyum yasakları da eski FPÖ ve BZÖ siyasetçisi Westenthaler için gerekli bir önlem. Bundesliga’nın Aralık 2002’den Ağustos 2004’e kadar yönetim kurulu üyesi olan ORF Mütevelli Heyeti, Bundesliga’nın “İngiltere’ye bakılmasını” tavsiye etti. Premier Lig’de nihayet “holiganları” stadyumlardan çıkarmak mümkün oldu çünkü “çok çok katı cezalar, yani ömür boyu giriş cezası uygulandı.” Bunun Avusturya’da da olması gerekiyor, bundan kaçınılamaz dedi. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.