Tuna Nehri üzerindeki gemi batmaktan son anda kurtarıldı

Viyana itfaiye ekibi cumartesi gecesi Tuna nehri üzerinde motorlu bir yük gemisini batmaktan kurtardı.

Tuna Nehri üzerindeki gemi batmaktan son anda kurtarıldı

Viyana itfaiye ekibi Cumartesi gecesi 80 metre uzunluğundaki motorlu bir kargo gemisini Tuna Nehri’nde batmaktan kurtardı. Gemi tamamen boşaltıldı ve dört mürettebat güvenli bir yere getirildi. Yapılan basın açıklamasına göre, tahliyenin ardından makine dairesine mümkün olan en kısa sürede su altı pompaları yerleştirildi ve içeri giren suyun dışarı pompalanması için çalışmalara başlandı.

İtfaiye gece yarısından kısa bir süre sonra Tuna Nehri’nin 1926. kilometresinde, Viyana Marina yakınlarında batmakta olan büyük bir gemiyle ilgili olarak uyarıldı. Gemi mürettebatı daha önce makine dairesinde bir sızıntı olduğunu fark etmiş ve telsizle polisi bilgilendirmişti. Gövdede oluşan ve yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda olan çatlak, kamaranın altındaki makine dairesine önemli miktarda su girmesine neden olmuştur. Bu da motorlu yük gemisinin yan yatmasına neden oldu.

Tahliyenin ardından, makine dairesine mümkün olan en kısa sürede su altı pompaları yerleştirilmiş ve içeri giren suyun dışarı pompalanması çalışmalarına başlanmıştır. Makine dairesindeki suyun dışarı pompalanmasıyla, yüzen makine yağının bir kısmı da dışarı pompalanmıştır.

Pompalama önlemleri ve Viyana İtfaiyesinin yoğun çabaları etkili oldu ve gemi tekrar sudan hafifçe yükselerek kendini dengeledi, böylece sızıntının geçici olarak kapatılması için çalışmalara başlanabildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.