Türkiye’nin yeni Viyana Büyükelçisi belli oldu

Türkiye’nin yeni Viyana Büyükelçisi belli oldu

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı büyükelçilik ve daimi temsilcilikler için yeni görevleri tebliğ etti.

Ankara’dan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Türkiye’nin dış temsilciliklerinde görev alacak ve büyükelçilik yapacak isimlere yeni görevlerini bildirdi.

Buna göre, 21 Şubat 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan Atama Kararı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanan Ozan Ceyhun’un görev süresi bitmesi nedeniyle, Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Gürsel Dönmez atandı.

Gürsel Dönmez kimdir?

Gürsel Dönmez 1 Temmuz 1964 tarihinde Kırcaali’de dünyaya geldi. Ailesi, 1969 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye iltica edip Bursa’ya yerleşti. Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenim gördü. 1987 yılında Viyana’ya gitti.

Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. 1993-1998 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Genel Sosyoloji Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

28 Şubat sürecinde görevinden istifa etti. Viyana’da öğretmen ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bir süre özel sektörde yönetici ve MÜSİAD Avusturya Genel Sekreteri olarak çalıştı.

Yeni Şafak gazetesinin kuruluş yıllarında dış politika konularında köşe yazıları yazdı. 2001-2009 arasında Euro Agenda – Avrupa Günlüğü dergisinin yayıncılığını ve editörlük görevini yürüttü. Hayatının 22 yılını Viyana’da geçirdi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2009-2015 arasında Başbakanlık bürokratı olarak, Balkanlar ve Yurtdışı Türkler konularında üst düzey diplomatik görevlerde bulundu. Nisan 2015’de AK Parti Bursa milletvekili adayı oldu.

Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Gürsel Dönmez’in yayınlanmış birçok makale ve kitapları bulunmaktadır. Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Ekonomi, Tarih, Kültür, Felsefe ve Edebiyat alanlarında büyük birikim sahibidir.

Başbakanlık Başmüşavirliği de yapan Dönmez, 7 Haziran 2015 seçiminde AK Parti Bursa listesi 11. sırasındaydı. AK Parti o seçimde 10 milletvekili çıkarınca sınırda kaldı ve Başbakanlık’taki görevine Başmüşavir olarak geri döndü.

Viyana Başkonsolosluğu’nda görev değişimi

Öte yandan, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, üslendiği T.C. Viyana Başkonsolosluğu görevini tamamlayarak 1 Eylül 2024 tarihinde Ankara’ya döneceği açıklanmıştı.
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından verilen bilgiye göre, 16 Eylül gününden itibaren Viyana’da yeni Başkonsolos göreve başlayacak.

“Bakanlığımızın yeni uygulaması sayesinde isteyen Büyükelçilerimiz gönüllü olarak Başkonsolos olabilmekteler” diyen Büyükelçisi Ceyhun, Büyükelçi Ece Öztürk Çil, gönüllü olarak Viyana’ya yeni Başkonsolosumuz olarak geliyor” bilgisini paylaştı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 29.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.