Üç Afiş Bir Yorum

Avusturya’da Türkçe yayın yapan bir gazete, Türkiye seçimlerinin, Avusturya’ya yansıtılmasının yanlış olduğunu vurgulayarak, Viyana sokaklarına yapıştırılan siyasi parti afişlerinden sadece bir siyasi partinin afişi varmış gibi gösterdi.

Üç Afiş Bir Yorum

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri kapsamında, yurt dışında seçim çalışmaları yürüten, Türkiye siyasi partilerin Avrupa temsilcileri, Avusturya’nın çeşitli alalarında partileri için oy toplama çalışmaları yürütüyorlar.

foto:virgül.at

Seçimlerin olmazsa olmazı, tabi ki afişler

 

Başkent Viyana’da çeşitli siyasi partiler afişleme çalışması yaparak, Viyana sokaklarına partilerinin vaatlerini içeren afişler yapıştırdılar.

 

Avusturya’da Türkçe yayın yapan bir gazete 14 Haziran 2018 Perşembe tarihli  ‘’ Viyana sokaklarında Muharrem İnce afişleri’’ başlıklı haberinde;

foto:virgül.at

‘’Avusturya – Türkiye arasındaki siyasi gerginliğin üst seviyeye çıktığı, Türk toplumunun “Türkiye siyasetini Avusturya’ya taşımakla” eleştirildiği bir dönemde bu tarz çalışmaların Avusturya’daki Türk toplumu adına doğuracağı sonuçlar hakkındaki yorum ve analizleri siz değerli takipçilerimize bırakıyoruz.’’ diyor.

 

Haberde, ‘’Viyana’nın 10. bölgesinde bulunan Quellenstraße’de farklı alanlara üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanıtımlarının bulunduğu afişlerin yer aldığına yer verilmiş’’

foto:virgül.at

Gazetenin haberine katkı sağlamak için, gazetede adı gecen Quellenstraße’de bulunan ve aralarında 10 metre mesafe olan, diğer siyasi partilere ait afişlerin görüntülerini de Virgül. at olarak yayınlamayı objektif olabilmek açısından önemli buluyoruz.

 

Haberi yapan gazetesinin gözünden kaçtığını düşündüğümüz, diğer seçim afişleri ise, HDP ve AKP aittir. (virgül.at)

Yayınlama: 17.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.