Viyana 2023 Yaz Sinemaları | Tüm programlar

Bu yaz, Viyana’daki yaz sinemaları bir kez daha çok çeşitli filmlerle ziyaretçilerin ilgisini çekecek. Kısmen ücretsiz giriş ile ziyaretçiler harika bir açık hava film deneyimini dört gözle bekleyebilirler. İşte yaz sinemalarının yer ve zamanları…

Viyana 2023 Yaz Sinemaları | Tüm programlar

Mayıs-Eylül 2023 tarihleri arasında Viyana bir kez daha çok çeşitli sinematik açık hava mekânları sunuluyor. Yaklaşık üç buçuk aylık programıyla “Kino am Dach”, sadece zaman açısından şehrin en kapsamlı açık hava sinemasıdır. Haziran ayının başından itibaren, Gürtel’deki ana kütüphanenin çatısında her gün “güncel festival başarıları, sinematik lezzetler ve ‘Kino am Dach’ tarihinin önemli olayları” sunuluyor. Ne de olsa bu yüksek irtifa etkinliği bu yıl 20. yıldönümünü kutluyor.

Viyana’daki yaz sinemaları 2023’te de renkli bir program sunuyor

Viyana’da yaz mevsiminin sunabileceği çok şey var. Volxkino, tek bir mekana bağlı olmasa da bir kez daha benzer şekilde cömert bir program sunuyor. Daha dün, Çarşamba günü faaliyete geçen Viyana’nın muhtemelen en eski açık hava sineması, 34. yılında 16 Eylül’e kadar tüm şehri gezerek parklarda, belediye binaları arasında, halka açık meydanlarda ve pazarlarda ya da Yeni Tuna Nehri üzerinde konuk olacak. Girişin ücretsiz olduğu festival her zamanki gibi ağırlıklı olarak yerel yapımlara odaklanıyor. Almanya’dan sıra dışı bağımsız filmler ve dünyanın dört bir yanından festival sineması da programı tamamlıyor.

Viyana Augarten’da “Viyana’nın en güzel açık hava sineması”

Kendi tanımıyla “Viyana’nın en güzel açık hava sineması” 22 Haziran’da Augarten’da kapılarını açıyor. Filmarchiv Austria, 60 akşam boyunca sinema tarihinin büyük klasiklerinin yanı sıra genç yönetmenlerin heyecan verici eserlerini “Daha önce hiç olmadığı gibi sinema” kapsamında sunacak. Buna ek olarak, “Sinema Seansları”, canlı müzik eşliğinde sessiz film klasikleri, “Tár” ile Oscar adaylığı kazanan usta kurgucu Monika Willi ve yönetmen Maria Schrader üzerine özel programlar, 2020’de hayatını kaybeden film bestecisi efsane Ennio Morricone ve 1990’ların sinemasına bir saygı duruşu da dahil olmak üzere bir dizi özel program yer alacak. Der Nino aus Wien’in canlı konseri de dahil olmak üzere çok sayıda yerel kahramanın söz sahibi olduğu çeşitli Viyana sahnesine bir övgü niteliğindeki kapanış filmi “Vienna Calling” hariç tüm filmler ertesi gün Metro Kinokulturhaus’ta tekrarlanacak. Grünstern Gartenküche ile gastronomik işbirliği yine planlanmaktadır.

Viyana Rathausplatz’da kalabalıklara hitap eden yaz sineması

En popüler yaz sineması 1 Temmuz’da başlıyor. Stadt Wien Marketing tarafından 33. kez düzenlenen film festivali sizi Viyana’nın belediye politikasının güç merkezi olan Rathausplatz’a davet ediyor. Her zamanki gibi burada da odak noktası müzik. Festival Mozart’ın “Sihirli Flüt “ü ile açılacak ve 3 Eylül’e kadar Viyana Devlet Operası, Vereinigte Bühnen Wien ve ORF III işbirliği ile 300 metrekarelik ekrana ücretsiz giriş yapılarak pop, opera, caz ve müzik türlerinden diğer lezzetler izlenebilecek. İklim değişikliği de bir tema olacak – örneğin fırtınaların daha şiddetli olduğu, nehirlerin kuruduğu ve kuşların sustuğu Vivaldi’nin “Dört Mevsim “inin yeni bir yorumuyla. Festival yine geniş bir gastronomi yelpazesiyle kuşatılacak.

Viyana Karlsplatz’daki “Kaleidoscope “ta erişilebilirlik ön planda

Karlsplatz’daki “Kaleidoscope” festivali erişilebilirliğe özel bir önem veriyor. İşitme implantı kullananlar, dış gürültüden kaçınmak için indüksiyon döngüleri aracılığıyla doğrudan filmin sesine bağlanabilirler. Ayrıca, dört kişilik küratör ekibi CineCollective’in APA’ya verdiği bilgiye göre, belirli günlerde işitme güçlüğü çeken ya da sağır olan kişiler için işaret dili tercümesi ve Almanca altyazı hizmeti de sunuluyor. 30 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında gösterilecek 15 film, 15 metropol ve buralardaki yaşam gerçekliğine odaklanıyor. “Kokomo City” filmiyle açılan film, Atlanta ve New York’a giderek yönetmen ve yapımcı D. Smith dört siyahi trans seks işçisini takip ediyor ve onları ayrıntılı olarak konuşturuyor. Tüm gösterimlerden önce, dans savaşlarından konserlere ve okumalara kadar, dörtlü grubun vurguladığı gibi “Viyana’ya bir köprü kurmayı” ve aynı zamanda tanıtmayı amaçlayan eşlik eden performanslar var.

Viyana’da sinemasal lezzetler sunan daha küçük açık hava sinemaları

Ayrıca federal başkentteki bir dizi küçük açık hava sineması da sinema keyfi sunuyor. Örneğin “dotdotdot” festivali 30 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında 14. kez her Pazar, Pazartesi ve Salı günleri Josefstadt’taki Volkskundemuseum’un bahçesinde [havanın kötü olması durumunda Großer Saal’da] yaklaşık 100 uluslararası kısa film ve konuklarla çeşitli konularda söyleşiler sunuyor. Program Temmuz ayı başında yayınlanacak. Şimdiden kesinleşen bir şey var: burada da işitme engellilere tercümanlık hizmeti sunulacak ve girişler “ödeyebildiğin kadar öde” esasına göre olacak. Museumsquartier’de “frame[o]ut” festivali 14 Temmuz’dan 2 Eylül’e kadar her Cuma ve Cumartesi Hof 8’de [kötü hava koşullarında MQ Arena21’de] “yenilikçi yerel ve uluslararası sinema” sunacak. 18 ve 19 Ağustos tarihlerinde ise Favoriten’deki Columbusplatz’da canlı müzik eşliğinde tarihi sessiz filmlerin gösterileceği bir kez daha “Sessiz ve Gürültülü” olacak. Bütçe kısıtlamaları nedeniyle bu kez üç gün yerine sadece iki günde, programa göre 1896’da dünyanın ilk kurmaca filmini çeken Alice Guy-Blanché anılacak.

Bir bakışta tüm Viyana yaz sinemaları 2023

Kino am Dach [Urban-Loritz-Platz’daki Ana Kütüphane, 1070 Viyana]
⤷ 1 Haziran – 30 Eylül 2023

Volxkino
⤷ 14 Haziran – 16 Eylül 2023

Kino wie noch nie [Avusturya Filmarchiv Bahçesi, Obere Augartenstraße 1, 1020 Viyana].
⤷ 22 Haziran – 20 Ağustos 2023

Viyana Karlsplatz’da Kaleydoskop
⤷ 30 Haziran – 14 Temmuz 2023

Sessiz Sinema Açık Hava Kino Turu [Strandbar Herrmann, 1030 Viyana]
⤷ 16 Haziran – 7 Eylül 2023

Viyana Belediye Meydanı’nda Film Festivali
⤷ 1 Temmuz ve 3 Eylül 2023

“frame[o]ut” [MuseumsQuartier, Museumsplatz 1, 1070 Viyana]
⤷ 14 Temmuz – 2 Eylül 2023

“dotdotdot” [Halk Sanatları Müzesi, Laudongasse 15-19, 1080 Viyana]
⤷ 30 Temmuz – 29 Ağustos 2023

“Stumm & Laut” [Mute & Loud) (Columbusplatz, 1100 Viyana]
⤷ 18 – 19 Ağustos 2023 | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.