Viyana Başkonsolosluğu’nda görev değişimi

Viyana Başkonsolosluğu’nda görev değişimi

Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, üslendiği T.C. Viyana Başkonsolosluğu görevini tamamlayarak 1 Eylül 2024 tarihinde Ankara’ya döneceği açıklandı.

Avusturya’nın başkenti Viyana ve çevresinden konsolosluk hizmetlerinde güler yüzüyle bilinen Başkonsolos Cafer Mert Özmert için, 29 Ağustos günü saat 17.00’de 10. Viyana Bölgesindeki ATİB merkez binasının etkinlik salonunda bir veda organizasyonu yapılacağı belirtilirken, Özmert için bir başka veda etkinliği ise, Viyana’daki Türk Federasyonu salonunda da düzenlenmesi planlanıyor. Bu etkinliğin tarihinin değişken olduğunu bildiren federasyon yetkileri, [24 ya da 25 Ağustos’ta] yapılmasının düşünüldüğünü belirtti.

Yeni Başkonsolos göreve başlayacak

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından dernek başkanlarına verilen bilgiye göre, 16 Eylül gününden itibaren Viyana’da yeni Başkonsolos göreve başlayacak.

“Bakanlığımızın yeni uygulaması sayesinde isteyen Büyükelçilerimiz gönüllü olarak Başkonsolos olabilmekteler” diyen Büyükelçisi Ceyhun, Büyükelçi Ece Öztürk Çil, gönüllü olarak Viyana’ya yeni Başkonsolosumuz olarak geliyor” bilgisini paylaştı.

Ceyhun, yeni başkonsolos hakkında verdiği bilgilere ilaveten, “Daha önce Almanya’da da Başkonsolosluk görevlerinde bulunmuş olan Öztürk, Almanca biliyor ve Alman kültürü alanında deneyimlidir” dedi.

Büyükelçi Ceyhun son olarak, “Viyana Büyükelçiliğimizde dört yeni arkadaşımız göreve başlıyor” diyerek, göreve başlayacak olan başkonsolos ve diğer görevlilerin kamuoyuna tanıtılması için bir resepsiyon düzenleneceğini duyurdu. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 09.08.2024
Düzenleme: 09.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.