Viyana Belediye Başkanı’da İftar Yemeğinde 1912 Vurgusu Yaptı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, bir iftara katılan Viyana Belediye Başkanı ve Eğitim Bakanı, bildik diyalog söylemlerde bulundular.

Viyana Belediye Başkanı’da İftar Yemeğinde 1912 Vurgusu Yaptı

Virgül.at- Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ve Eğitim Bakanı Heinz Fassmann,  İslam Topluluğu’nun (IGGÖ) verdiği iftar yemeğine katıldı.

Avusturya Hükümetinin camiler üzerinde denetimlerini artırdığı günlerde , iftara katılan başta Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig ve Eğitim Bakanı Heinz Fassmann, İslam üzerinde genel söylemler kullanarak birer konuşma yaptılar.

 

Uyum Yanlış Anlaşılıyor

Federal Hükümet adına katılan Eğitim Bakanı yaptığı konuşmada, birlikte yaşam veya uyumun yanlış anlaşıldığını belirterek, uyumun birlikte yaşamak, birlikte hareket etmek anlamlarına geldiğini söyledi.

Fassmann söyle devam etti, Avusturyalılarda oluşan, ‘’yabancılar yaşam ve sosyal alanlarımızı değiştiriyorlar’’ anlayışının ve göçmenlerde oluşan ‘’bizim yaşamımıza karışmayın, geldiğimiz yerde yaşadığımız gibi yaşamaya devam edelim’’ anlayışının, göçmen nüfusun yoğun olduğu ülkelerde birlikte yaşama hizmet etmeyecektir dedi.

 

Avusturyalı Siyasilerin 1912 Vurgusu

Viyana Belediye Başkanı Ludwig geleneği bozmayarak, Avusturya’nın İslam dinini 1912’de resmen kabul eden ilk Avrupa ülkesi olduğunu hatırlattı.

Ludwig, “İslam’ın Avusturya ya ya ait olup olmadığı konusundaki tartışmalar aslında eskimiştir diyerek, ne de olsa on yıllarca süren bir diyalog var ve 1912’den beri İslam Avusturya’da tanınan bir dindir’’ dedi.

 

Dinsel özgürlük

Belediye Başkanı şöyle devam etti;

“Şehrimde, Viyana şehrinde, her insanın dinini yaşama fırsatı olması gerekir.”

‘’Benim şehrimde, Yahudi ve ya da başörtüsü takan insanların şiddet eylemlerine maruz kalmaması gerekir.’’

‘’Her hangi bir topluluğa yapılan saldırı herkese bir saldırıdır.’’

‘’Şehrimdeki insanlara yapılan saldırı tüm insanlara bir saldırıdır. ” dedi.

Yayınlama: 31.05.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.