Viyana Belediyesi Anayasayı ihlal etmek ve ırkçılıkla suçlanıyor

Viyana Belediyesi Anayasayı ihlal etmek ve ırkçılıkla suçlanıyor

Avusturya hükümetinin İsrail yanlısı politikasına karşın, ülkede yaşayan çeşitli din ve milletten oluşan protesto grupları oluşmuş, ilerleyen süreçte “Avusturya Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi” adı altında birleşilmiştir.

Avusturya, “tarafsızlık ilkesi” kapsamında Anayasa’yı ihlal etmek ve Filistin’de yaşanan ölümlere sessiz kalmakla suçlanıyor. Anayasa ihlalini parlamentoya taşımak amacıyla, Avusturya Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi”, 29 Eylül 2024 tarihinde Avusturya’da yapılan genel seçimlere “Liste GAZA” olarak ülkenin yedi eyaletinde katılmaya hak kazanmış ve seçimlere katılmıştır.

Viyana Belediyesi kongreyi engellemek istedi

“Avusturya Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi” tarafından yayınlanan bir açıklamada, 5/6 Ekim 2024 Cumartesi-Pazar, Viyana’da yapılması planlanan Filistin Kongresi, son anda kongrenin yapılacağı salonun yöneticileri tarafından anlaşmanın fes edildiği yer aldı.

Kongrenin yapılması planlanan mekânı, işçi hareketinin geleneği olarak kabul edilen ve sivil toplum kuruluşu olan “Kleingartenverein Zukunft auf der Schmelz” yönetiyor. Açıklamada, derneğin baskı gördüğü ve kongrenin yapılmasına bir gün kala, gerekçesiz olarak kira anlaşmasını tek taraflı iptal ettiği söyleniyor.

“Avusturya Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi” baskıların, emniyet birimlerinden ve Viyana Belediyesinden geldiğini ileri sürüyor. Açıklamada, Viyana Belediyesi Emlak Yönetimi Departmanı’na [Immobilienmanagement MA 69] iptalin gerekçesinin sorulduğu ve MA 69 yönetimi telefonla belediye başkan yardımcısının müdahale ettiği bilgisini verdiği belirtiliyor.

Belediye başkanı ve belediye başkan yardımcısının ofisleriyle defalarca iletişime geçmek istediklerini söyleyen Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi sözcüsü, bu çabalarının sonuçsuz kaldığını ifade etti.

İfade özgürlüğünün sağlanması için Viyana belediye başkanına çağrı!

Filistin Kongresi yalnızca demokratik nedenlerle yapılmalı!

Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi açıklamasında, “Sorumluluk en alt seviyeye çekilerek özel/kişisel bir karar olarak gösterilmeye çalışılıyor. Ancak çok güçlü kurumsal bir baskı yaşanmaktadır. Yasal olarak uygulanamayan-resmi bir yasak, fiili olarak Viyana’daki gibi uygulanabilirdi ancak. Görünmeye ekonomik ve sosyal yıkım tehdidi, kullanılan baskı yöntemidir.

Ancak bu sadece Kongre ve Filistin halkıyla dayanışmayla ilgili değil, çok ama çok daha fazlasıyla ilgili: Anayasanın temel direklerinden biri olan temel ifade özgürlüğü hakkımızla ilgili.

Viyana şehrini görevini yerine getirmeye ve gerçek ifade özgürlüğünü tesis etmeye çağırıyoruz: demokratik muhalefet etkinliklerine ev sahipliği yapan mülk sahipleri artık tehdit edilmemeli, hatta korunmalıdır.” Dendi.

Der Virgül’e konuşan “Avusturya Filistin ile Dayanışma İnisiyatifi” sözcüsü, Filistin Kongresi için, olasılıkları göz önünde bulundurarak ikinci bir salon kiraladıklarını ve şu sıralar kongreyi gerçekleştirdiklerini belirtti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 05.10.2024
Düzenleme: 05.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.