Viyana Halk Evleri Depremzedeler için standı açtı

Viyana-Michaelerplatz’da, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremler için yardım standı açıldı.

Viyana Halk Evleri Depremzedeler için standı açtı

Kahramanmaraş depremleri sonrasında dünya çapında başlatılan yardım kampanyalarına bir yenisi Viyana Halk Evleri tarafından başlatıldı.

Viyana Halk Evleri, Viyana-Michaelerplatz’da depremzedelere yardım toplamak ve farkındalık yaratmak için stant açtı.

Haberin videosu: 

 

Viyana kent merkezindeki etkinlikte Almanca, İngilizce ve Türkçe okunan bildiride, deprem bölgesindeki acı yıkıma vurgu yapılarak, turistlerin depremzedelere karşı daha duyarlı olmaları istendi.

Yardım standında konuşan CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Aslan, federasyon bünyesinde Avusturya’nın tüm eyaletlerinde yardım kampanyalarının devam ettiğini, Viyana Halk Evleri tarafından düzenlenen bu yardım kampanyasını da desteklediklerini ve her daim depremzedelere yapılan yardımların destekçileri olacaklarını söyledi.

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ve Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’in de ziyaret ettiği yardım standını, Avusturya Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Milletvekili ve SPÖ İnsan Hakları Sözcüsü Harald Troch ve İYİ Parti Avusturya Başkanı Feyzullah Andak’da destek amaçlı ziyaret etti.

Viyana-Michaelerplatz’da bir açıklama yapan Büyükelçi Ceyhun, Avusturya nüfusu ve yüz ölçümünden daha büyük bir alanı kapsayan depremin, çok büyük bir yıkım getirdiğini, bu anlamda dünyanın her yerinden gelen desteklere vurgu yaptı.

Avusturyalı kurumların yaklaşık sekiz milyon Euro yardım topladığını belirten Ceyhun, “Avusturyalı dostlarımıza da çok teşekkür ederim” dedi. |© DerVirgül

Yayınlama: 25.02.2023
Düzenleme: 25.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.