Viyana Hauptbahnhof meydanında Türkiye-Hollanda maçı gösterilmeyecek!

Viyana Hauptbahnhof meydanında Türkiye-Hollanda maçı gösterilmeyecek!

Güvenlik nedeniyle cumartesi günü Viyana Merkez İstasyonu’nda [Hauptbahnhof] Avrupa Şampiyonası maçları yayınlanmayacak.

Viyana Merkez İstasyonu’ndaki halka açık dev ekran izleme alanı cumartesi günü kapalı kalacak. Aynı gün, Hollanda ile Türkiye arasında mevcut Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeyrek final maçı saat 21.00’de oynanacak. Türkiye’nin Avusturya’ya karşı oynadığı maçta kargaşa yaşanmış, polis provokasyondan söz etmişti.

Öte yandan, Türkiye-Portekiz maçı esnasında, dev ekranın bluetooth bağlantısına cep telefonlarıyla bağlanan mangandalar, birkaç saniye de olsa maçın izlenmesini defalarca engellemişti.

| Viyana | Türkiye-Portekiz maçı 

https://www.youtube.com/watch?v=Kjcbc2qdUxI&t=14s

Kargaşalar ve kavgaların yaşandığı Hauptbahnhof meydanında, mikrofonda birkaç kez sessizlik istenmiş, maçın ardından polis kalabalığı kontrol altına almaya çalışmıştı. Şehrin diğer bölgelerinde de kısa süre bir kaos yaşanmıştı.

| Viyana’da galibiyet sevinci

Polis taraftar akınına karşı uyardı

Polis ayrıca cumartesi günü çok sayıda taraftarı uyardı. Bu nedenle Federal Demir Yolları ÖBB’nin açıklamasına göre ana istasyondaki halka açık izleme yerleri güvenlik nedeniyle artık kapatılacak. Hollanda-Türkiye maçının yanı sıra saat 18.00’de oynanacak İngiltere-İsviçre maçı da etkilendi. Tren istasyonundaki sorun, örneğin Rathausplatz’ta olduğu gibi seyirci sayısının sınırlandırılamaması olarak gösterildi.

| Türkiye-Avusturya maçı sonrası Viyana sokakları

ÖBB’ye göre, ana istasyonda halka açık izleme teklifi planlanırken yetkililerle kapsamlı bir güvenlik konsepti hazırlandı. Avrupa Şampiyonası’nın başlangıcından bu yana güvenlik yetkilileriyle günlük brifingler yapılıyor. Arka plan, tren istasyonunun ve tren ve otobüs operasyonlarının halka açık izlemeden etkilenmemesi gerektiğidir. Gelecekteki oyunların yayınının nasıl ilerleyeceği hala güvenlik yetkilileriyle değerlendiriliyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 05.07.2024
Düzenleme: 05.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.