Viyana için de uyarı | Fırtına şiddetleniyor

Viyana için de uyarı | Fırtına şiddetleniyor

Şiddetli hava riski henüz geçmiş değil. Cumartesi günü Avusturya’da yeni şiddetli sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Avusturya özellikle etkilenecek.

Şiddetli fırtınalar Cuma günü Avusturya’yı vurdu. Aşağı Avusturya eyaleti Arlberg ve Steiermark’ta ciddi hasara yol açtı. Cumartesi günü de bu şekilde devam edecek.

| Sel felaketinden görüntüler: 

Şiddetli yağmur, dolu ve fırtına nedeniyle yerel olarak şiddetli hava koşullarının yaşanma riski artıyor” diye uyarıyor uzmanlar.

Ön uyarılar sabahın erken saatlerinden itibaren neredeyse ülke genelinde uygulanmaya başlandı. Viyana’da, Waldviertel’de, Wiener Neustadt civarında ve Yukarı Styria’da olmak üzere bazı bölgelerde kırmızı uyarı seviyesi zaten yayınlandı.

| Araçlar sele kapıldı: 

Akşama doğru gök gürültülü sağanak yağışlar doğuya doğru ilerliyor. Güneyde çoğunlukla kuru ve çoğunlukla güneşli kalır. Güneşe bağlı olarak maksimum değerler 23 ile 33 derece arasındadır.

Pazar günü Vorarlberg’den Waldviertel’e kadar gök gürültülü sağanak yağışlarla başlayacak. Ancak gün ilerledikçe doğuya doğru sağanak ve zaman zaman kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar yayılacak ve en geç akşama doğru güney ve doğu da yağışlı olacak, sadece güneydoğunun aşırı uç kısmı sakin kalacak. Batıdan esen rüzgar, Konstanz Gölü’nden Tuna bölgesi boyunca güneydoğuya doğru, yer yer sert bir şekilde esmesi bekleniyor.|© DerVirgül

Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.