Viyana Kiracılar Birliği, 3 milyon Euro fazladan ödenen kiraları geri aldı

Viyana’daki kiracıların haklarını arayan Kiracılar Birliği, haksız kira zamları, tadilat masrafları gibi bir konuda kiracıların haklarını arayarak, 2022 yılında 3 milyon Euro’dan fazla kira bedelini ilgili kiracılar adına geri aldı.

Viyana Kiracılar Birliği, 3 milyon Euro fazladan ödenen kiraları geri aldı

2022’de Viyana Kiracılar Birliği [MVÖ], dernek üyeleri – kiracılar için 3.100.391,58 Euro geri tahsil etti.

Cuma günü sunulan yıllık bilançoya göre, Viyana’da konut hukuku konusunda 14.390’ı telefonla, 6.928’i yüz yüze ve 851’i çevrimiçi olmak üzere 22.169 bireysel danışma gerçekleştirildi.

2021 ile karşılaştırıldığında, fiyat artışının da etkisiyle konsültasyon sayısı yaklaşık yüzde 30 arttı.

MVÖ Viyana Başkanı Elke Hanel-Torsch, “Birçok kiracı artık tasarruf etmek için her fırsatı kullanmak zorunda – bu nedenle kira seviyelerini, işletme maliyetlerini ve endekslemeyi kontrol etmemiz giderek daha fazla isteniyor” dedi.

2022’deki işlemlerin çoğu, aşırı kira ve işletme giderleri [her biri yüzde 38] ile ilgili olduğu kaydedildi. Diğer işlemler tazminat veya yatırım talepleri, devir, ana kiracı olarak tanıma ve benzeri konularla ilgili olduğu belirtildi.

İstatistikler, Viyana’daki MVÖ üyelerinin harici avukatlar tarafından temsil edildiği fesih veya kira indirimi davalarını içermemektedir. | © DerVirgül

Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.