Viyana Lisesi’nde ‘İncil yasağı’ tartışma yarattı

Viyana Lisesi’nde ‘İncil yasağı’ tartışma yarattı

Medyada çıkan bir habere göre, Viyana’daki bir lisedeki bir öğrenci Almanca dersinde İncil’den bir bölüm okumak istedi ancak öğretmen, diğer dinlere karşı adaleti gerekçe göstererek bunu reddetti.

“Krone” gazetesi Salı günü, Viyana-Döbling’deki bir lisede, bir öğretmenin, bir öğrencinin Almanca dersinde İncil okuma önerisini reddettiği bir olayı haber yaptı. Cevabı: “Hayır, bu mümkün değil, bu Muhammed için adil olmaz.”

FPÖ, Viyana Lisesi’ndeki İncil olayına kızdı

Yaşananlar Özgürlük Partisi Viyana FPÖ’sü tarafından sert bir dille eleştirildi. FPÖ Viyana Kulübü başkanı ve eğitim sözcüsü Maximilian, “Bu kesinlikle kabul edilemez ve sonuç gerektirir. Öğretmenin kendi inisiyatifiyle mi böyle davrandığı, yoksa kendisi için sonuçlardan korktuğu için İncil’in okunmasına izin vermediği açıklığa kavuşturulmalıdır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğu reddetti

“Krone” haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı sorulduğunda “sınıfta yaşanan belirli olaylardan” sorumlu olmadığını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne havale etti. Bu, “Almanca derslerinde dini metinlerin işlenmesine yönelik herhangi bir önerinin bulunmadığını” duyurdu.

Krauss, Viyana’daki öğretmenlerin çoğunlukla zor durumlarını hatırlatarak, “Öğretmenler, ister SPÖ eğitim politikasından ister radikal Müslüman ebeveynlerden olsun, Hıristiyan değerlerini öğretirken özellikle dikkatli olmaları konusunda sıklıkla baskı altındadır” diyor. Öğretmenin kişisel inancı nedeniyle bu şekilde hareket etmesi halinde FPÖ’lü siyasetçi derhal görevden uzaklaştırma çağrısında bulunuyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 04.06.2024
Düzenleme: 04.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.