Viyana polisi, yardım edene 10.000 Euro ödül verecek

Viyana polisi perşembe günü yaptığı açıklamada, Viyana’da evsizlere yönelik bir dizi saldırının ardından ipuçları için 10.000 Euro ödül konulduğunu söyledi.

Viyana polisi, yardım edene 10.000 Euro ödül verecek

Viyana Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Viyana’da evsizlere yönelik saldırıların ardından ipuçları için 10.000 Euro’luk ödül “Viyana Polisi Dostları Derneği” tarafından sağlanıyor.

Viyana’da evsizlere yönelik saldırılarda üç kurban

Son olarak 9 Ağustos gecesi Viyana-Josefsstadt’ta 55 yaşındaki evsiz bir adam bıçaklı saldırıya uğradı. Adam geçtiğimiz pazar günü aldığı yaralara yenik düştü.

Daha önce, 12 Temmuz’da 56 yaşındaki bir adam Viyana-Brigittenau’daki Handelskai’de bir park bankında bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuş ve bir haftadan fazla bir süre sonra 51 yaşındaki bir kadın Leopoldstadt’ta bıçak darbeleri ve kesiklerle ağır yaralanmıştı.

Eyalet emniyet müdürlüğü, müfettişlerin çalışmalarının şu anda özellikle zorlu olduğunu söyledi. “O kadar çok ipucu takip ediliyor ki, Viyana LKA’nın çeşitli soruşturma bölümleri, bölümler arasında birlikte çalışıyor.” Bu çalışmalar arasında, halihazırda alınan ihbarların değerlendirilmesi, kamuya açık kameralardan video materyallerinin talep edilmesi ve değerlendirilmesi ile kişilerin sorgulanması da yer alıyor.

Verilen ödülle bağlantılı olarak polis perşembe günü bir kez daha halktan yardım istedi. Gizlilik güvencesi altında 01 31310 33800 numaralı telefondan Viyana Eyalet Kriminal Polis Bürosuna bilgi talep edilmektedir.

Polis özellikle, 12 Temmuz, 22 Temmuz ve 9 Ağustos 2023 geceleri Handelskai’deki Treppelweg bölgesinde, Praterstern civarında, özellikle Venediger Au Park bölgesinde ve Hernalser Gürtel bölgesinde şüpheli veya ilgili herhangi bir şey fark eden olup olmadığını halka sordu. Dedektifler ayrıca suçlar hakkında bilgi sahibi olan ya da suçlarla ilgili şüpheli veya ilgili konuşmalara kulak misafiri olmuş olabilecek kişileri de arıyor.

Viyana polisi evsizlere yönelik saldırıların ardından faillerden itiraf istedi

Ancak polis perşembe günü aranan faillerin yanı sıra olası suç ortaklarına da seslendi. Eyalet emniyet müdürlüğü, “İtiraf etmek ya da davaların aydınlatılmasında işbirliği yapmak, cezanın hafifletilmesi için önemli bir neden olabilir” dedi. Buna ek olarak, Avusturya’da cinayetlerin aydınlatılma oranının yüzde 90 olduğu belirtildi. “Cinayet hiçbir zaman zaman aşımına tabi değildir, bu nedenle soruşturmalar asla sonlandırılmaz. Cezalandırılması gereken sadece cinayetin işlenmesi değil, aynı zamanda buna katkıda bulunulmasıdır” denildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.